Home Teszt Ismerkedés: Samsung Galaxy 551

A Telenor jóvoltából pár napig nálunk van egy Samsung Galaxy 551. A telefon pár napja kapható a propelleres cég Red Bull Mobile márkájában. A telefon egyelőre még egy szűk mezőnybe érkezik, hiszen az Android alapvetően érintőképernyős operációs rendszer és kevés gyártó kínál kicsúsztatható billentyűzettel ellátott telefont. A plusz hardver és kicsúsztató mechanika növeli az árat és a készülék tömegét, de azért néhány gyártó kínál ilyen készüléket.

Külső

A Galaxy 551 egy nagyon kellemes formájú és méretű készülék. Összehasonlítva egy hasonló méretű Samsung telefonnal nem tűnik sokkal nehezebbnek, az ember nem is gondolná hogy szétcsúsztatható – pontosan egyébként 117 grammot nyom. Vastagságával sincs baj, 15,2 milliméter így természetesen vannak már nála jóval vékonyabb mobilok, de még bőven az a kategória, ami elfér az ember zsebében.

Kinek lehet hasznos egy ilyen mobil? Mivel nem egy felső-kategóriás mobilról beszélünk, kezdőknek, Android „szűzeknek” is bátran ajánlható, nem több százezer forintos befektetés. A szétcsúsztatható forma és teljes (QWERTY) billentyűzet miatt pedig sms / twitter függőknek lehet jó választás. A billentyűzet formája jól eltalált, a gombok között megfelelő méretű hely van, és még nagyobb (vastagabb) férfi ujjakkal is hiba nélkül lehet gépelni. Egy vékonyabb kesztyűben még télen is jól használhatjuk a telefont, és a kezünk sem fagy le.

Pár szóban a billentyűzetről. A gombok kemények, de érződik rajta, hogy gumiborítás van rajtuk, hosszabb távon is kényelmesen használható. Van „Alt” funkció, mellyel könnyedén elérhetjük a másodlagos billentyűket. Kaptunk kurzorokat is (fel, le, jobbra, balra), így az esetleges elgépeléseket hamar tudjuk javítani. Akkor sem kell kétségbe esnünk ha éppen sötétben kell előkapni a mobilt, a fehér színű háttérvilágításon jól olvashatóak a betűk.

Természetesen összecsukott állapotban is jól használható a telefon. A készüléken semmi meglepő nincs, tökéletesen belesimul a Samsung utóbbi időben kialakított Galaxy vonalába. Egy laikus első pillanatra talán meg sem tudná különböztetni egy Galaxy 3-tól. A Spica-nál jóval kevesebb gomb került a készülék előlapjára, van egy szokásnak mondható menü és vissza gombunk, illetve a kettő között a kurzor mozgatására szolgáló gombcsoport.

Folytatás a héten, amikor is megnézzük, milyen hardvert tett a Samsung a készülék belsejébe, és hogy mire is elég pontosan.

Szólj hozzá