Home Hírek Jön a HERE Maps Samsung telefonokra és órákra is

Nem írtuk el a cikk címét, a Samsung Gear S órákon és béta verzióban ugyan, de a Galaxy okostelefonokon is elérhető lesz a Nokia HERE Maps, ráadásul ingyenesen. A Gear S órára már alapértelmezetten telepítve érkezik az offline navigációs szoftver, egy új megállapodásnak köszönhetően pedig a dél-koreai gyártó telefonjaira is letölthetik a felhasználók a Nokia térképét.

Na és az Andriod felhasználóknak miért kellene még egy térkép a Google Maps mellett? Nos a Nokia HERE Maps előnye az, hogy képes teljesen offline módban működni, így külföldön is jól használható. A szoftver egyébként hasonlóan a Google Maps-hez képes autós, gyalogos vagy tömegközlekedéses útvonaltervezésre. A Nokia HERE Maps mintegy 200 országot ismer, és ebből közel 100-ban turn-by-turn navigációra is használható.

 drive-route-overview

 map-downloader

A HERE Maps így már három platformon van jelen, hiszen a Windows Phone és az Android mellett Firefox OS-re is elérhető – szintén ingyen. Talán hamarosan iOS-en is megjelenik? Nem zárnánk ki ennek a lehetőségét sem. Az pedig, hogy egyelőre csak a Samsung készülékeire tölthető le, soha nem szokta hátráltatni az Andriod „hackereket”, és valószínű, hogy előbb vagy utóbb megjelenik a megoldás, hogy más androidos készülékeken is elérhetővé váljon.

Szólj hozzá