Home Hardver Hamarosan itthon is kapható lesz az Alcatel OT Fire E

Az Alcatel lett a Firefox OS egyik legnagyobb barátja, hiszen sorra szállítja az újabbnál újabb készülékeket. Egy platform elerjedéséhez pedig ez az egyik fontos pontja, hogy legyen választék, legyenek különböző képességű és méretű készülékek. Az OT Fire E-t még idén februárban az MWV-n kaphatták először lencsevégre, és nézhették meg közelebbről, de hamarosan a fogyasztókhoz is elérhet.

A Fire E talán azért hozhat egy kicsit nagyobb áttörést a Firefox OS piacán, mert végre egy picit komolyabb hardvert pakoltak alá a gyártók. Persze a Firefox OS alatt még egy jó darabig nem fognak 4-8 magos, és 2-3 GB memóriával rendelkező készülékek futkorászni, de a cél nem is ez. A Mozilla a Firefox OS-t elérhető árú készülékek számára tervezte, a Fire E ára sem lesz valószínűleg túl magas, viszont hardverben már egy picit előrébb mutat mint a korábbi modellek.

alcatel-fire-e-device-thumb-1-view-black

A kijelzője 4,5 hüvelykes, melynek felbontása 960×540 pixel. Ez már sokkal-sokkal több, mint amit az eddigi Firefox OS-es telefonok nyújtottak. A készülékben egy kétmagos, 1.2> GHz-en futó processzor található, amely mellett 512MB memória van. Abban biztosak lehetünk, hogy a Firefox OS futtatásához ez több mint elegendő. Belső tárhelye 4GB, amelyet a szokásnak megfelelően microSD kártyával bővíthetünk.

A hátlapon egy 5 megapixeles kamera található, ami mellett vaku is van, az előlapon pedig egy apró, 0.3 megapixeles fényképező foglal helyet. Adatátvitelre sem lehet panasza a gépnek, hiszen, WiFi, Bluetooth és GPS mellett még 4G képes mobil chip is került bele.

Aki egy kicsit másra vágyik, és nem szeretne sokat költeni a telefonra, de mégis egy kicsit okosabb mobilra vágyik, szerintem nyugodt szívvel választhatja a Fire E-t, költségkímélő és hatékony megoldás lehet a hétköznapokra. Pontosan nem tudni, hogy mikortól lesz kapható nálunk, de a T-Mobile oldalán már felbukkant, mint „hamarosan kapható” készülék, szóval sokat már nem kell várni rá.

t-mobile

Végül pedig a bemutató videó, német nyelven:

Szólj hozzá