Home Hardver Képeken a Samsung Galaxy Alpha

A Samsung Galaxy Alpha-t (vagy korábban csak simán Galaxy F) meglehetősen sokan várták, és sok pletyka övezte. A kezdetektől lehetett tudni, hogy annyiban lesz más, mint a többi jelenleg piacon lévő Samsung mobil, hogy fém háza lesz, legalábbis részben. Valahogy az emberek rá vannak kattanva erre, hogy kell a fém, a prémium érzés. A Samsungnak pedig eddig ilyen jellegű telefonja még tényleg nem volt, de úgy látszik, hamarosan lesz.

Ahogy egyre több részlet szivárgott ki a készülékről, sokan egyre csalódottabbak lettek. Kiderült ugyanis, hogy bár tényleg bizonyos részei fémből lesznek a háznak, ez nem hozza magával azt, hogy az egész készülék belseje és tudása felső kategóriás lesz. A Samsung talán nem akar házon belül konkurenciát a Galaxy S5-nek. Így a legutolsó információk alapján az már biztosnak látszik, hogy a Galaxy Alpha kijelzője 4.7 hüvelyk átmérőjű, és 720p felbontású lesz. Ez megfelel egyébként a kettővel korábbi Galaxy S-nek.

A készülék hátlapja nem fém lesz, hanem az újabb Galaxy modellekhez hasonlóan érdes hamis bőr borítást kap. Ez kicsit praktikusabb, nem annyira kényes a karcokra, nem csúszik, cserébe valószínűleg nem hat prémiumnak. Magam részéről egyébként nincs bajom ezzel a borítással, láttam élőben, tapogattam, és teljesen jó. A készülék belső háttértára minimum 32GB lesz, viszont cserébe elfelejthetjük a microSD kártya bővítés lehetőségét. Ez valószínűleg sokaknak fáj, hiszen elég régóta megszokhattuk, hogy az androidos készülékek nagy részénél ez alapfelszereltség. Ennek része még a szokásos Wifi, Bluetooth, GPS mellett az LTE képes mobilchip, és az ujjlenyomatolvasó.

 galaxy-alpha-4-576x1024 galaxy-alpha-2-576x1024 galaxy-alpha-7-576x1024

A Samsung tehát egyik kezével ad, a másikkal elvesz. A Galaxy Alpha egy kicsit felfrissített korábbi modellnek tűnik, jobb anyaghasználattal, friss szoftverrel. Remélhetőleg az ára versenyképes lesz az aktuális középkategóriás telefonokkal.

Szólj hozzá