Home Hírek Okosórán dolgozik a Google is

Meglepő módon a Google meglehetősen későn lép az okosórák piacára  – bár feltételezhetően még a két nagy rivális, az Apple és a Microsoft előtt. Bejelentették ugyanis, hogy az LG-vel együttműködve fejlesztik saját megoldásukat, amelyről néhány részletet már márciusban elárulnak, bemutatása pedig nyárra várható.

A spekulációk szerint a Google féle megoldás a jelenleg is működő Google Now szolgáltatásra épül, és annak lehetőségeit aknázza ki, csak éppen az órába építve. A piac még nem robbant be igazán, vannak olyan gyártók, mint például a Samsung vagy a Pebble, akik már a második szériánál tartanak, ám az előrejelzések szerint növekedő piacról van szó, így érthető, ha a technológiai óriások próbálkoznak.

Az LG, úgy látszik, a korábbi Nexus referencia modellek készítésekor jó kapcsolatot épített ki a céggel, hiszen a korábbi 2 Nexus referencia telefont ők készíthették, és a Google okosóra esetén is ők a hardverért felelős vállalat. Idén nyáron meglátjuk, hogy vajon a Google meg tudja-e kicsit jobban fogni ezt a viselhető számítástechnológia dolgot, vagy egyszerűen az emberiség még nem elég érett, vagy nem elég geek hozzá.

Szólj hozzá