Home Hardver Új Nokia Windows Phone: Lumia Icon

Bemutatkozott a Nokia legújabb modellje Amerikában, a Verizon Wireless szolgáltatónál. A Lumia Icon a jelenlegi zászlóshajó, a Lumia 1520 kisebb, kompaktabb, de semmiképpen sem gagyibb kiadása. A készüléknek 5 hüvelykes, Full HD ClearBlack AMOLED kijelzője van. Processzora négymagos Qualcomm Snapdragon 800 SoC, amely 2.2GHz-en pörög. Emellett kapott 2 GB RAM-ot, ami kiaknázza a Windows Phone 8 GDR3 lehetőségeit.

Ahogy az lenni szokott, a Nokia most is a készülék multimédiás képességeivel igyekszik meggyőzni a leendő vásárlókat. Nem a levegőbe beszélnek, a Lumia Icon 20 megapixeles, f/2,4 fényerejű stabilizált optikával és dupla LED vakuval ellátott kamerát kapott. A külső felvételeknél a tiszta hangminőségért 4 mikrofont építettek a mérnökök a telefonba. A készülék 2420 mAh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami vezeték nélkül is tölthető.

A szokásos összes fontos kapcsolódási lehetőség benne van a telefonban: Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC, és USB 2.0. Belső (nem bővíthető) memóriája 32 GB, ami egy jó darabig biztosan elég lesz. A Nokia jó szokásához híven a telefonra előre feltelepített számtalan saját alkalmazást, mint például a Nokia Camera, Creative Studio, Cinemagraph.

Szólj hozzá