Home Programok Frissült az Andriodra és iOS-re is elérhető BlackBerry Messenger

(iOS / Android) Talán kevesen tudják, de bizonyos BlackBerry szolgáltatások igénybe vételéhez nincs szükség feltétlen BlackBerry készülékre. Ilyen például a BlackBerry Messenger, amely nevétől eltérően nemcsak az üzenetküldésre szolgál, és Android illetve iOS felhasználók számára is elérhető. Az app nemrégiben megújult, így érdemes pár szóban megemlékezni róla, mit is tud pontosan.

A BBM (BlackBerry Messenger) tavaly lett elérhető a két legnépszerűbb okostelefon platformra, és a várakozások szerint hamarosan megérkezik a Microsoft mobil operációs rendszerére is. Megjelenésekor az alkalmazást 24 óra alatt több mint 10 millióan töltötték le, azaz igencsak zajos sikert aratott. Az eddig csak üzenetküldésre használatos app igazán új funkciót kapott, immár az Android és iOS telefonokból is kezdeményezhetünk, illetve fogadhatunk hanghívásokat a BBM-en keresztül. Ez most egy n+1. opciónak tűnik, talán csak abban, más mint a többi hasonló szolgáltatás, hogy a hangminőség itt kiemelkedően jó. A hívás egyébként működik mobil és wifi hálózaton is. (Fontos kiegészítés, hogy a Telekom-os felhasználóknak a mobilhálózaton történő hanghíváshoz szükségük van BIS előfizetésre is.)

Az Android és iOS platformon futó BBM további újdonsága a Csatornák megjelenése, amely különböző témákban olvasható, blogszerű tartalom, amiket mi magunk is kreálhatunk, hozzászólhatunk és persze kedvelhetjük is. Akinek esetleg több BlackBerry-s ismerőse van, vagy csak egyszerűen ki akar próbálni valami újat, mindenképpen nézze rá. A BBM természetesen az említett platformokon ingyenesen elérhető.

Letöltés:

gplog

appstore

 

Kövessetek bennünket a közösségi oldalakon is, ott vagyunk a Facebook-on, a Twitteren és a Google+ -on is.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá