Home Hírek Gyorshír: hamarosan jönnek a Sony Windows Phone készülékei?

A Techradarnak Pierre Perron, a Sony Mobile európai vezetője megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Microsoft-tal a Windows Phone platformmal kapcsolatban. A cég saját állítása szerint nem szeretne egy operációs rendszerre támaszkodni, noha a Google-lel jó a kapcsolatuk.

Egyes pletykák szerint a WP rendszerrel felszerelt Sony mobilok nem az Xperia család nevet kapnák meg, hanem Vaio márkanév alatt kerülnének forgalomba. A Vaio azonban mindig is valami prémiumot jelentett, míg a Windows Phone-ok között a legjobban fogyó telefonok egyelőre az elérhetőbb árú modellek. A Nokia (vagyis a Microsoft) Lumia széria mellett kérdéses, hogy mekkora piaci résesedést tud kiszakítani a Sony.

Amikor a Windows Phone elindult és több gyártó kiadott telefont a Microsoft operációs rendszerével, sokan várták, hogy a Sony is hasonlóan cselekszik. Hivatalosan soha nem jelent meg, de az tudjuk, hogy biztosan készültek próba darabok. Vajon jól tette a Sony, hogy a 7.x szériát, és a 8-as verzió korai szakaszát kihagyta? Az biztos, hogy a következő frissítéssel a Windows Phone 8 már szinte az összes funkciójával felzárkózik a többi operációs rendszer mellé.

 

Szólj hozzá