Home Hírek Jó úton halad a Nokia, ismét nőttek a Lumia eladások

A Nokia frissen kiadott jelentései szerint tovább javultak, sőt rekordot döntöttek a Lumia készülékek eladásai. A harmadik negyedévben a finn cég 8.8 millió Lumia értékesítéséről számolt be. Ez majdnem 20 százalékkal több, mint amennyit az előző negyedévben, a Q2-ben sikerült értékesíteniük, akkor ugyanis 7.4 millió darab Lumia kelt el.

A jobb eredményhez most az észak-amerikai eladások is jelentősen hozzájárultak, a vártnál több telefont értékesítettek ebben a régióban, szám szerint 1.4 milliót. A fenti számok természetesen még mindig jelentősen elmaradnak az okostelefon piac két vezetőjének – a Samsung és az Apple – adataitól, de legalább jó irányba mozdultak el a mutatók.

Más adatok is azt mutatják, hogy a Windows Phone operációs rendszer egyre kedveltebb a felhasználók körében: becslések szerint május és június között az öt nagy európai piacot tekintve az eladott okostelefonok 8,2%-a WP alapokon futott, ezzel a Microsoft rendszer a képzeletbeli dobogó harmadik fokára már felléphet. Ez többek között az olyan olcsó, de jó minőségű telefonoknak köszönhető, mint például az 520-as, amely több országban is az egyik legkelendőbb Windows Phone-os telefon.

Szólj hozzá