Home Programok Twabbit, egy újabb remek Twitter kliens

Az egyik alkalmazáskategória a Windows Phone kínálatában, amire nem lehet panasz, az a Twitter. Lassan Dunát lehet velük rekeszteni, és előbb-utóbb biztos, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Mégis érdemes időről időre kicsit körülnézni, hátha van egy még jobb, még szebb, még gyorsabb app. A Twabbit személyében egy ilyen twitter klienst köszönthetünk.

A Twabbit mindent tud, amit egy Twitter klienstől elvár az ember, sőt annál még lényegesen többet is. Összehasonlítva például a „gyári” Twitter klienssel, utóbbi egy két perc alatt összedobált demo appnak tűnhet. De lássuk sorban, mit is tud az alkalmazás. Telepítés után először engedélyezni kell az alkalmazást a Twitter fiókunkból, de ezen hamar túl tudunk lendülni. Ezek után az app máris működik, pár másodperc alatt leszinkronizálja a twitteket, mention-öket és üzeneteket. A főképernyő tehát ebből a három fő tabból áll, illetve a negyedik egy személyes fül, ahol profilunk és néhány hasznos link található.

twabbit_4 twabbit_3 twabbit_2

Az appok felfedezését én mindig a beállításokkal kezdem általában, így lássuk, mit is enged testre szabni a szoftver. Az már azonnal látható, hogy támogatja több fiók kezelését is, ami jól jöhet, ha esetleg a saját projektünknek van egy twitter oldala, vagy netán magunknak van több fiókja. Hasznos funkció, hogy beállíthatjuk, egyszerre mennyi tweet-et szinkronizáljon le az app. Fontos részlet a háttérben való futás, aki nem akar lemaradni az új dolgokról, az mindenképpen kapcsolja be. Ez utóbbi funkció azonban csak az elsődleges (Default) fiókkal működik együtt. Következő nagyobb beállítási csokor a twitt íráshoz kapcsolódik. Engedélyezhetjük vagy letilthatjuk a twittbe ágyazott koordinátákat, használhatunk twitt hosszabbítót, és akár megválaszthatjuk a retwitt formáját is (hagyományos RT, komplett twitt újratwittelése, vagy a via @xy).

twabbit_1

Ha már a twitt küldésénél járunk fontos részlet a kép, hiszen gyakran csatolunk képet a twitter bejegyzésekhez. A Twabbit-ben ezt is remekül testre lehet szabni. Több népszerű twitterkép szolgáltatóból választhatjuk ki a kedvencünket, és még a fotó minőségét is beállíthatjuk. Hozzáadhatunk fiókunkhoz „Read Later” szolgáltatásokat is, amivel a hasznos linkeket menthetjük el későbbi olvasás céljából.

És még nincs vége. Az alkalmazás kinézetét (háttér, betűszín és betűméret) is testreszabhatjuk, használhatunk és alakíthatjuk a gesztusokat a gyorsabb használat érdekében. És a végére hagytam egy igen hasznos funkciót, a biztonsági mentést és visszaállítást. A beállításainkat akár SkyDrivera is kimenthetjük.

Ahogy látható, a felsorolás elég hosszú, és még koránt sem érintettük a Twabbit összes funkcióját. Egy ilyen tudású twitter kliensért az 300 forint szerintem igazán nem pénz. Sajnos próba verzió – egyelőre? – nincs, de a képek és leírás alapján azért akit tényleg komolyan érdekel, rászánhatja azt a két csoki árát.

Letöltés:

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/twabbit/0a9873c7-d75a-47bd-b351-650f3bbe2be4

qrcode.14263834

Hasonló cikkek

Szólj hozzá