Home Játékok Egy kis hétvégi retro játékélmény: Bionfly

Aki szerette a régi kvarcjátékokat, netán visszasírja a PC hőskorát, ahol még nem tudták, mi az a többmagos CPU és iPad, na annak kihagyhatatlan ajánlat a Bionfly. A játék egy tipikus oldalnézetes, retro kinézetű 2d-s játék.

A Bionfly emlékeztet a korábban bemutatott Meganoid-ra. Nem ígér könnyű játékmenetet, nehogy azt higgyétek, hogy az egyszerű grafika, egyszerű játékot takar. Feladatunk egy kicsi robot irányítása, akit rövid pályákon kell átvezetnünk, lehetőleg minél rövidebb idő alatt, és lehetőleg úgy, hogy a pályán elszórt (vagy éppen elrejtett) érméket – vagyis Onxy-okat – összegyűjtsük.

bionfly_2
Az irányítás pofonegyszerű, előre és hátra tudunk menni, illetve „ugrás” helyett inkább emelkedés van, amikor is a főhősünk pöfögve felemelkedik és átlibben az akadályok felett. Ez mitől nehéz? Hát például attól, hogy nem végtelen mennyiségű energiánk van az emelkedésre, hanem inkább nagyon kevés. Ezt ügyesen kell beosztani, úgy, hogy ne zuhanjunk le két akadály között. És akkor még nem beszéltünk a pályán izgő mozgó tárgyakról, amelyek szintén veszélyesek lehetnek ránk. A pályák elején lévő tippeket érdemes mindig elolvasni, mert sokat segíthetnek a megoldásban.

bionfly

Jelenleg 20 pálya áll rendelkezésünkre, de azt ne gondoljátok, hogy pillanatok alatt végigjátszható. Egy-egy pályának rengetegszer neki kell menni, főleg akkor, ha 100%-osra akarjuk megoldani. A fejlesztő ígérete alapján pedig további frissítések várhatóak. A Bionfly ingyenesen letölthető a Play Store-ből, táblagépen és telefonon egyaránt jól játszható.

Szólj hozzá