Home Hardver Kétkijelzős Android, kicsit másképpen

Fura mobilokkal találkoztunk már, a Távol-Keleten divatja van a minél extravagánsabb, több funkciót egy telefonba zsúfoló megoldásnak. Két kijelzős, Androidos telefont láthattunk már a Samsungtól is, nem túlzunk, ha azt mondjuk: zajos sikere nem lett. Most szintén tőlünk keletebbre okoskodtak kicsit, és olyan két kijelzős telefonnal rukkoltak elő, amely akár még sikeres is lehet.

Az orosz mérnökök által létrehozott YotaPhone annyiban más, mint az eddigi két kijelzős telefonok, hogy itt az egyik kijelző teljesen más technológiát használ. Név szerint a könyvolvasókból már jól ismert e-inket. Ezt a másodlagos kijelzőt a készülék hátlapjára tervezték, oda ahova nem is várná az ember. A telefon tehát egészen hétköznapi formát ölt, egészen addig, amíg meg nem fordítjuk.

Ennek a kijelzőnek az lehet a feladata, hogy folyamatosan tájékoztasson a friss információkról, ami bennünket érdekel. Legyen az új email vagy üzenet, időjárás vagy éppen levelezés, az e-ink kijelző folyamatos bekapcsolása mellett nem maradunk le semmiről. Ez a könyvolvasókban alkalmazott technológia pedig rendkívül keveset fogyaszt a hagyományos TFT-vel szemben. A lényeg az, hogy a megjelenítéshez nincs is szüksége energiára, csupán arra, ha változtatni kell a kijelző tartalmát. Ekkor a kristályszerkezet módosítja, és máris látható a friss hír. Hogy a kijelzők védve legyenek a forgatástól, mindkét oldalán Gorilla Glass védelmet kaptak.

Ezen felül egy erős, Androidos készüléknek tekinthető, hiszen belül egy kétmagos Snapdragon processzor található, amelynek magja 1.5 Ghz-en üzemel. Ezt megtámogatták még a mérnökök 2 GB-rammal, így várhatóan az Android legfrissebb (4.2) verziója rezzenéstelenül tudja tenni a dolgát. A telefon 32, illetve 64 GB-os tárhelyverziókban lesz kapható, áramellátásáról egy 2100mAh-os akkumulátor gondoskodik. Elől egy HD felbontású, míg hátul egy 12 megapixeles kamera található.

Akit részletsebben érdekel a mintegy 70 nap múlva debütáló telefon, az tekintse  meg a következő videót is:

Hasonló cikkek
1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá