Home Hardver Uralja a kínai okostelefon piacot az Android

Az Analysys International adatai és kutatása alapján látható, hogy Kínában az Android egyeduralkodóvá vált az okostelefon operációs-rendszer piacon. Ez számszerűleg 90 százalékos piaci részesdést jelent,  – ami már magában nagy szám -, de ha hozzávesszük azt, hogy egy éve még csak 58 százalékon állt a Google operációs rendszere, akkor még nagyobb eredménynek tekinthető.

A legfrissebb adatok, a harmadik negyedévvel

Az Android emelkedésével minden más természetesen veszített pozíciójából a harmadik negyedévben. Az Apple iOS platformja 6%-ról 4.2%-re esett vissza. Korábban az országban a Nokia Symbian rendszere volt a legdominánsabb, ám ennek a zuhanása már megállíthatatlan, 6 százalékról 2.4 százalékra csökkent, hamarosan valószínűleg teljesen eltűnik. A Nokia váltott ugyan a Windows Phone platformra, azonban a nagy előretörés még várat magára. A piac maradékán osztozkodik a Windows Mobile / Phone, BlackBerry és egyéb Linux alapú rendszer.

Ugyanaz, kicsit más formában

Az Android egyébként úgy tud vezető lenni, hogy a Google nem áll teljes szélességgel az ország mögött. Nem kell azonban félteni a kínaiakat, hiszen számtalan saját App letöltő központot építettek fel, és az országból özönlenek az újabbnál újabb készülékek.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá