Home Hardver Jön a Google táblagép

Fél éven belül piacra kerül a Google saját „Nexus” táblagépe, amely a telefonokhoz hasonlóan a prémium szegmensnek készül, és kifejezetten referencia modell lesz. Ezt Eric Schmidt, a Google első embere nyilatkozta egy olasz lapnak.

Nemcsak prémium táblagépek piacán követi az Apple-t a kereső-óriás, a hangfelismerő rendszerükkel is az a cél, hogy az almás cég Siri nevű – egyelőre egyébként béta állapotú – szoftverének állítsanak konkurenciát.

A „forgatókönyv” egyelőre nem publikus, nem közöltek pontos dátumot, és a leendő készülék specifikációjáról sem ejtettek szót. A legtöbben úgy sejtik, hogy a gyártó a frissen beszerzett Motorola, vagy pedig a szoros barátságban lévő Samsung lehet. Mindkét gyártónak jelentős tapasztalata van a táblagépek terén, ami egybeépítve a Google teljes támogatásával valóban egy olyan androidos táblagépet szülhet, amely képes lehet felvenni a versenyt az Apple iPadjével.

A bejelentés ideje sem lehet véletlen. Az Android táblagépen eddig nem tudott bizonyítani, az első készüléken még a telefonokra szánt Froyo és Gingerbread került, a Motorola Xoom-on debütált Honeycomb pedig nem lett a legkiforrottabb rendszer. Az Ice Cream Sandwich megjelenésével a Google egyesítette a telefonok és táblagépek rendszerét, a 4.0-as verziójú operációs rendszer is jóval stabilabb és használhatóbb lett, mint elődjei. A hardver és a szoftver még nem minden, kell egy jó piactér is. A Market is jelentősen megerősödött az utóbbi időben, a szoftverek mellett megjelentek már a könyvek is, és a Google saját Music store-ja is lassan beindul. Fél év múlva tehát minden adott lehet ahhoz, hogy a Google jelentősen megkésve, de az iPad nyomába eredjen. A verseny kimenetele nem egyértelmű, reméljük ebből mi, a végfelhasználók csak nyerhetünk.

Hasonló cikkek
1 hozzászólás to this post
  1. Minek a fenének az a drága táblagép? Ma már mindenkinek olcsó androidos gépe van. keressetek az online profilos boltokban, 20000-től már jó gépet találsz.

Szólj hozzá