Home Hírek Cogwheel Games – Balloon Aviator

Tegnap egy nagyon érdekes email landolt a postafiókunkban. A Cogwheel Games, magukat indie játék fejlesztőként azonosító csapat keresett meg, hogy ha lehetőség lenne rá, mutassuk be az új játékukat a BalloonAviator-t. Mivel szeretjük a játékokat, és talán még jobban a hazai fejlesztéseket, kaptunk az alkalmon, és egy rövid interjút készítettünk a fejlesztőkkel. Fogadjátok szeretettel.

  

Android Rook: Első kérdés talán magától értetődő, kik vagytok, mik vagytok, és mióta foglalkoztok androidos játékok fejlesztésével. És persze mit kell tudni a Balloon Aviator játékról?

Cogwheel Games: Nos, először is, köszöntünk mindenkit. Név szerint Tóth Gergő, a csapat programozója és Juhász Krisztián, a formáció grafikusa, azaz a Cogwheel Games, indie fejlesztő formáció lennénk. Első megjelent játékunk, a Balloon Aviator apropóján született ez a kis cikkecske. Engedjétek meg, hogy néhány mondatban bemutatkozzunk.

A Cogwheel Games tulajdonképp a Balloon Aviator keletkezésekor alakult, 2011. június 14.-én, mikor is először beszéltünk, bár korábban mindketten próbálkoztunk mind PC-s, mint telefonos alkalmazások, programok készítésével.

Az első projekt célja egy egyszerű, az accelero-meter segítségével irányítható arcade játék megalkotása volt, melyre eredetileg 3 hónapot szántunk, azonban a projekt folyamatosan bővült, javult, így csak most jelent meg.

Nem akartuk túl nagy fába vágni a fejszét. A Balloon Aviator abban a szellemben készült, hogy azoknak, akiknek nincs túl sok idejük,csak játszanának kicsit, mondjuk iskolába menet a buszon, vagy munkahelyi szünetekben,  megfelelő szórakozást nyújtson nemre és korra való tekintet nélkül.

Ezért az egyszerű kezelhetőség,  mese szerű grafika és az élénk, változatos színvilág.  A program nagy előnye, hogy nagyon könnyen bővíthető, így a későbbiekben biztos, hogy lesznek elérhető, új tartalmak hozzá.

AndroidRook:  Milyen letöltési eredménnyel, értékeléssel lennétek elégedettek, mik a célok?

Cogwheel Games: Mindketten elégedettek lennénk már egy párezres letöltés számmal, bár a Balloon Aviator elsősorban egy tanuló projekt, amelynek lényege az volt, hogy mennyire vagyunk képesek együttműködni.  Szerencsére  a csapatmunkára, és együttműködésre nincs panasz.
Az eredeti koncepció még ennél is lényegesen egyszerűbb volt, azóta viszont jelentősen bővült a játék, és remélhetőleg ezek a kis bővítések csak jobbá tették.

AndroidRook: Várhatóak-e  további játékok tőletek, ha igen mikor, milyen témában. Terveztek-e a táblagép vonalra kiadni játékokat, illetve támogatjátok-e a jelenlegi játékban az ilyen készülékeket?

Cogwheel Games:  Várhatóak, komolyabb terveink vannak. Szeretnénk megmaradni a piacon, és további játékokat, alkalmazásokat készíteni. Jelenleg, mivel indie „cég” vagyunk, az egyszerűbb, casual játékok vannak tervben, de a későbbiekben ez még változhat természetesen.

A BA már támogatja a tableteket, ilyen szempontból nincs akadálya annak, hogy tabletekkel is foglalkozzunk.

AndroidRook: Mit gondoltok az Android jövőjéről, hosszú távú vagy csak egy egyszerű fellángolás lesz?

Cogwheel Games: Az Androidot az fogja megmenteni, hogy open source, és egy kis túlzással még a kávéfőző gépre is fel lehet telepíteni némi kernel modifikáció után.

AndroidRook: Milyen hardveren próbáljátok ki a játékokat, mielőtt kiadnátok őket. Mennyire hátráltatja a fejlesztést az Android széles palettája (os/hardver).

Cogwheel Games:  Gergő jelenleg egy T-mobile Pulse Minin tesztel, de mindig kéznél  van egy erősebb tablet is , illetve elérhető közelben egy  Xperia X10, X10 mini, ZTE Blade, illetve egy Samsung Galaxy S is.

Nagyon nagy hátrány, hogy rengeteg Androidos kütyü van, és lehetetlen minden eszközön tesztelni. A képernyő méret/felbontásról meg ne is beszéljünk.

AndroidRook: Mit gondoltok a fizetős – vs ingyenes appok, de hirdetésekkel témáról.

Cogwheel Games: Egy újabb dolog, amiben mindketten egyetértünk. Kifejezetten irritálnak a játék közben felbukkanó hirdetések. Inkább kérjen egy fejlesztő egy jelképes, kis összeget, amit én örömmel kifizetek egy jó játékért. Ez őt is motiválja, és én meg játszhatok egy jót zavartalanul.

AndroidRook: Köszönjük az interjút!

A csapat Facebook oldalát itt találjátok, és ha már arra jártok ne felejtsetek a BalloonAviator oldalára sem nyomni egy like-ot, hiszen az semmibe sem kerül.

Letöltés:

3 hozzászólás to this post

Szólj hozzá