Home Sajtóközlemények Szmogriadó helyett Egérút – vegyél részt az ingyenes Androidos közösségi navigációban!

Az Egérút (www.egerut.com) ingyenes, magyar fejlesztésű, Androidos mobiltelefonokon futó közösségi autós navigációs alkalmazás, amely a felhasználóktól kapott valós idejű forgalmi információk és egy operátor által rögzített forgalmi korlátozások alapján tervezi meg a leggyorsabb útvonalat.

Az öntanuló Egérutat az Android Marketről ingyenesen letöltők és használók autózásaik adataival automatikusan pontosítják, és ezzel hozzájárulnak a forgalmi dugók, így a szmog csökkentéséhez.

A jelenleg béta teszt alatt futóalkalmazás (https://market.android.com/details?id=com.antaresnav.egerut) már képes az időalapú tervezésre, így ténylegesen a leggyorsabb útvonalat ajánlja fel, köszönhetően

  1. a közösségi alapon, anonim módon gyűjtött forgalmi adatoknak,
  2. a központban, a forgalmi akadályokról az operátor által rögzített információknak,
  3. a közösségi navigáció igényeihez fejlesztett szoftvernek,
  4. a mögötte lévő naprakész térképi adatbázisnak.

E négy specifikum együttes megléte teszi egyedülállóvá az Egérutat a navigációs rendszerek között. Mivel az Egérút öntanuló, ezért minden egyes megtett autóúttal pontosabbá válik. A közlekedésben résztvevők – a begyűjtött és a szerver felé szolgáltatott adatokkal – segítséget nyújtanak a központi rendszernek és a rendszert használó többi résztvevőnek, így létrejön egy olyan közösségi tudás, mely más minőséget jelent az útvonaltervezésben az eddigi egyéni navigációval szemben. Az Egérút fejlesztői és a dugókban ülők ezért egyaránt bíznak benne, hogy a jelenlegi háromezres felhasználói kör gyorsan tovább bővül.

A felhasználó az utazás alatt a navigációs rendszerekben megszokott képi jelekkel és hangutasításokkal találkozik, de a háttérben zajló folyamatok teljesen mások, mint egy hagyományos navigáció esetében. A különbség ott jelentkezik, hogy az útvonaltervezés nem a mobiltelefonon, hanem egy központi szerveren történik, amely információkkal rendelkezik a város forgalmi helyzetéről, ezért képes olyan útvonaljavaslatokat tenni, melyek figyelembe veszik az aktuális forgalmi adatokat. Ehhez természetesen folyamatos internetkapcsolat szükséges, de a rendszer mindössze havi 20-40 megabyte adatforgalmat generál.

Az Egérút forradalmasítja a navigációs alkalmazásokat, mert az emberi tudásra és furfangra épít a masszív technológiai és térképi alapok felett.

Az Egérút 2012 elejéig folyamatos fejlesztéssel eléri az 1.0-ás verzió szintjét, amikorra a térkép alapú úti cél beállítás, az érdekes pontok adatbázisa (POI) valamint az éjszakai üzemmód is működik. 2012 első negyedévében lesz elérhető az alkalmazás az iPhone és a Windows Phone 7 operációs rendszereket használók számára.

Az Egérút fejlesztői a Geox Kft. és az Antares Kft.

 Képek:

  


(Sajtóközlemény)
A sajtóközleményeket az android@rook.hu e-mail címre várjuk.

3 hozzászólás to this post
  1. Szép és jó kezdeményezés megint, ki is fogom próbálni, de…
    Van-e mögötte vajon házszámszintű adatbázis? Mert az összes ilyennek ez a baja, hogy nem tud háztól házig vinni házszám hiányában.
    Ezért is nem használom a waze-t sem.

Szólj hozzá