Home Hírek Galaxy Note novembertől már itthon is

Bár Twitteren már jeleztük, azért érdemes megemlíteni kicsit hosszabban is. A Samsung egyik legújabb készüléke, a kicsit táblagép, kicsit telefon Galaxy Note novembertől már nálunk is megvásárolható lesz. A készüléket az itthoni szolgáltatók közül elsőként (azt hogy kizárólagosan-e, még nem tudjuk) az android-barát Telenor forgalmazza.

A Galaxy Note-ról már beszéltünk, egy kicsit öszvér termékről van szó. A táblagépek sorából ugyanúgy a mérete miatt lóg, mint a telefonokéból; egyikhez túl kicsi, a másikhoz túl nagy. A sokat emlegetett méret természetesen a kijelző miatt van: a Note egy 5.3 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, aminek felbontása igen kellemes 1280×800, ilyet még az okostelefonok körében nem hallottunk. A megfelelően nagy felbontásnak és a kijelzőnek hála nagyságrendekkel jobban lehet böngészni, illetve irodai alkalmazásokat használni a Note-on, nem beszélve a film, illetve a játékélményről.

Apropó játékok, a Notenak minden bizonnyal nem esik nehezére a legújabb játékok futtatása, hiszen kétmagos Exynos proceszor hajta, ami mellé még napjaink egyik legjobb grafikus gyorsítója, a Mali 400MP került (ilyen található egyébként a Samsung Galaxy S2-ben és a WayteQ XPAD 70, illetve 100 táblagépekben is). Amit még fontos megemlíteni, hogy a Samsung kihasználta a nagy méretet, hiszen a Note egy szép kövér 2500 mAh-ás akkumulátor segíti a dolgos hétköznapokban. A Note-hoz a Samsung S-Pen nevű okos-pálcát mellékel, amihez speciális szoftvert is kapott a készülék, így könnyebben és gyorsabban érhetünk el bizonyos funkciókat. Szerencsére a kiegészítő a gépházba elrejthető, így kevesebb az esélye annak, hogy valahol elhagyjuk. A jegyzetelés, üzenetküldés és egyéb irodai munkák jól és gördülékenyen végezhetőek az Android 2.3-at futtató készüléken.

Egy biztos, a Note megpróbál egy olyan kategóriát meghódítani, ahol egyébként már voltak korábban szereplők, de igazán átütő sikereket nem értek el. A Samsung egy jó szoftverrel, és folyamatos odafigyeléssel, megfelelő kampánnyal talán nem lőtt mellé nagyon. Az árazásról egyelőre nincs még információ, de ahogy maga a Note filozófiája, úgy várhatóan az ára is az üzletembereknek lesz elérhető. Ha lehetőségünk lesz, mindenképpen megpróbáljuk pár napra megkaparintani egy tesztre.

2 hozzászólás to this post
  1. Ok. Senki se higgye, hogy megy a süllyesztőbe. Sokan gondolják, hogy ez egy túlméretes telefon. De ez nem telefon. Mobil. De lehet vele telefonálni is! Aki sokat netezik, és szereti ha nem egy pinduri kijelzőn olvassa a napi friss híreket, az tuti ezt választja. Nekem mindenki azt mondta a HTC DHD-re, hogy úristen mekkora. És igen. Egy év távlatából már kicsinek tűnik! Netezni, jutubozni még-még jó! Persze jó volt a samsung omnia is erre a célra, de a napokban amikor kézhezvettem akkor vettem észre milyen pinduri.

    Ez erős, és jó!

    És cool. És jó az aksija is!

Szólj hozzá