Home Játékok A hét játéka – Pollushot

Így csütörtökön már talán nem köveznek meg érte, ha azt mondom a hét játéka a Pollushot lett nálam. Régen találkoztam ilyen ötletes, egyszerű, ám de mégis élvezetes játékkal. Ha egy mondatban akarnám összefoglalni a játékot azt mondanám: csúzlival a kalózok ellen.

A bevezető nem vicc, valóban gonosz, környezetszennyező kalózok ellen vehetjük fel a csatát. A böfögő, füstölgő és igazán káros és légszennyező kalózok ellen most elég lesz mindösszesen egyetlen ujjunkat használni, és ez nem vicc! A gépek ellen ugyanis egy csúzlival harcolunk, amelyet a képernyőn egyelten ujjunkkal tudjuk mozgatni. A „támadásokat” is egyszerűen véghez tudjuk vinni: csupán lenyomva kell tartani egy rövid ideig az ujjunkat, elhúzni a megfelelő irányba, majd elengedni. Ha jól csináltuk és az időzítés sem rossz, akkor máris bevittünk egy (vagy akár több) találatot a kalózoknak.

 

Lövedékek ritkán szállingóznak az égből, de ha eltaláljuk az ellenfelünket, akkor a róluk visszaverődött fémhulladékot ismét fel tudjuk használni, sőt ezeket még kombinálva nagyobb erővel tudunk lecsapni. Persze a kalózok nem várják tétlen a becsapódásokat, a hajók izegnek-mozognak, forognak, és akkor még nem is beszéltünk a védelmükről. Minden hajónak ugyanis megvan a megfelelő védekezési stratégiája. Egyesek lézer nyalábokat bocsátanak ki, míg mások tűz- vagy egyéb labdákat lövellnek felénk. Vigyázzunk, minden becsapódáskor elveszítjük egy életünket, és körönként csupán egy van.

Remélem ennyiből valamennyire már látni lehet, hogy milyen játék is a Pollushot, ami alig több mint 200 forintért több órányi szórakozást, több világot és küldetést garantál. Az utóbbi idők egyik legjobb vétele volt, főleg hogy támogatja a nagyobb kijelzőket is – így táblagépen is jól játszható.

Videó: (ne tévesszen meg senkit, hogy iPhone)

Letöltés:

Szólj hozzá