Home Hírek Túlkoros a Nexus One az Ice Cream Sandwich frissítéshez

Úgy látszik. amit nagyjából azért mindenki sejtett, beigazolódni látszik. A Nexus One egyszerűen „túlkoros”, hardvere és kapacitása kevés ahhoz, hogy a Google legújabb, 4.0-as verziójú Android operációs rendszerét – zökkenőmentesen – futtathassa.

Azért írom, hogy zökkenőmentesen, mert az első videók már fel is bukkantak az Ice Cream Sandwich-es Nexus One-okról, továbbá a kalapomat teszem rá, hogy biztosan lesznek még további olyan 4.0-as Android ROM-ok, amelyek a Nexus One-ra felpakolhatók lesznek. Az eredeti Nexus telefonról a Google tehát „lemondott”, amit kellett, a készülék beteljesítette.

A Nexus One eredetileg 2.1-es operációs rendszerrel debütált és 1Ghz-es Qualcomm Snapdragon processzorral szerelték fel, amely mellett fél gigabyte RAM-ot, illetve belső tárhelyet pakolt a gyártó. A megjelenítésről egy 3.7″ OLED kijelző gondoskodott, amely 800 x 480 pixel felbontáson működött. Kamerája 5 megapixeles volt.

Bár tény, hogy a Nexus One felett eljárt az idő és már a harmadik generációs Google telefonok érkezését várják az igazi rajongók, a maga nemében még mindig helytáll, a készülék formája mai szemmel nézve sem rossz, és biztos vagyok benne, hogy sokan vannak úgy, hogy még most is szívesen szorítanák magukhoz az „eredeti” Nexus mobilt.

Szólj hozzá