Home Programok A hét szoftvere: Thumb Keyboard

Szerelem, első látásra. A Thumb Keyboard már a hét elején elnyerte a legjobb szoftver címét nálunk. De mit is tud a Thumb Keyboard, amitől ennyire odáig vagyunk.  Bár nem ez az egyetlen olyan alkalmazás, amivel le tudjuk cserélni androidos készülékünk gyári billentyűzetét, mégis több dolog miatt is ez a nyerő, főleg ha egy táblagépet szorongatunk.

Alapvetően egy kettéosztott nézetet kapunk, így ahogy említettem előbb, leginkább a táblagépek gazdáinak tudom ajánlani. A jelenleg nyúzott WayteQ masinán nem volt bajom az alap virtuális billentyűzettel, de el sem volt ájulva tőle. Feltelepítve viszont a Thumb Keyboardot az fogalmazódott meg bennem, hogy eddig miért nem ezt használtam? Sokkal kényelmesebb a ketté osztott felület, gyorsabban és kevesebb melléütéssel tudunk gépelni rajta. A kettéosztott felület alatt azt kell érteni, hogy a betűket tartalmazó részt jobb illetve bal oldalra kihúzták a készítők, középre pedig azokat a gombokat rakták, amiket ritkábban használnunk, mint például a számok, vagy a speciális jelek. Ami még nagyon pozitív számomra, hogy még a jobbra – balra és fel – le nyilakat is iderakták a fejlesztők, illetve jobb és bal oldalra is raktak space-t, így bármelyik kezünkkel könnyedén tudunk szóközt ütni.

A billentyűzet okos, landscape módban (mivel ott ugye több a hely) a betűk között jóval több extra gomb is elérhető, normál módban pedig ezek lekerülnek, de a kettéosztás továbbra is megmarad, és a kurzor billentyűket is berakták a képernyő aljára.

A Thumb Keyboard hét előre definiált billentyűzet elrendezéssel érkezik:

  • Telefon: szokásos
  • Telefon: osztott (nagy)
  • Telefon: osztott (kompakt)
  • Telefon/táblagép 5″
  • Táblagép 7″
  • Táblagép 7″ (alternatív verzió)
  • Táblagép 10/9″

A testreszabások azonban még csak most kezdődnek, gépelésnél beállíthatjuk, hogy visszajelezzen a készülék (rezgés) és a leütések hangját is mi választhatjuk ki (Galaxy Tab, Windows Phone 7, vagy éppen írógép stílust). Bár az alap felülete is szép és fogyasztható a billentyűzetnek, nem kevesebb mint 26 téma áll rendelkezésünkre, amik közül választhatunk. Csak ízelítőnek, van itt Gingerbread, Honeycomb, iPad, Galaxy Tab, sőt még Windows Phone 7 téma is, szóval nem fogjuk megunni egyiket sem. A beállítások sora ezen felül még igen hosszú, el lehet mélyedni benne, tényleg testre lehet szabni a billentyűzetet.

A Thumb Keyboard kicsit több mint 500 forintért elérhető a Marketből, aki sokat pötyög a táblagépén vagy telefonján, annak érdemes megfontolni ezt a kisebb beruházást.

Letöltés: https://market.android.com/details?id=com.beansoft.keyboardplus

Hasonló cikkek
1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá