Home Teszt Kezünkben a Samsung Galaxy Ace

A Telenor jóvoltából egy Samsung Galaxy Ace is a kezünk közé került, így  következő pár napban a Samsung Galaxy 551 mellett ezt is próbálgatjuk. Annyi már most is biztos, hogy a Samsung új alsó-középkategóriás készüléke igazi nagyágyú lehet, annak ellenére hogy pehelykönnyű.

Belső

Nézzük először a száraz tényeket, ami egészen biztos, hogy sokak számára már nem hordoz sok újdonságot. Az Ace – aka S5830 – lelke egy 800Mhz-es Qualcomm MSM7227 processzor, amely mellé még betársul egy Adreno 200 GPU grafikus chip is. Bár kevésnek tűnhet mégis megfelelő gyorsasággal képesek hajtani a telefon operációs rendszerét (jelen esetben az Android 2.2.1-es verziója), amely egyébként magyarul “beszél” hozzánk. A rövid tesztelgetés alatt nem tapasztaltunk akadást, de majd hosszabb távon kiderül mire elég ez.

Belső memóriája 158 megabyte, ami azonban microSD kártyával bővíthető, így nem kell aggódni lesz hova fotózni, vagy a zenét rakni. Mivel már Froyo található a készüléken az SD kártya tárhelye abban is nagy segítség, hogy ami tudunk oda telepíthetünk, így belső memóriát szabad hagyhatjuk. A készülék a mai trendeknek megfelelően kapacitív, 3.5 hüvely átmérőjű kijelzővel rendelkezik, amely 320 x 480 pixel felbontásban képes működni.

A képek készítéséről egy 5 megapixeles kamera gondoskodik, amivel 2592 x 1944 pixel felbontású képeket készíthetünk. Hogy félhomályban is tudjunk fotózni, arról a LED vakú gondoskodik, ami a kategóriához képest nagyon jól teszi a dolgát, kevés fényben is élesek és világosak a képek.

Természetesen az Ace-nek nem kell szégyenkezni a kapcsolatok terén sem, a leggyorsabb wifi hálózatokra is képes csatlakozni (n), és DLNA támogatásának hála akár otthoni médiacenterünket is irányíthatjuk vele. Ha nincs wifi a közelben akkor sem kell aggódni, ha tudunk akár 7,2 Mbit/s-es sebességgel is tölthetünk lefelé a mobilhálózatról. Mindezek mellé még befért az FM rádió is, így ha akarunk kedvünkre hallgathatunk rádiót is a készüléken.

Külső

Az Ace egy nagyon jól eltalált, modern formával rendelkezik. Ha őszinték akarunk lenni azt kell mondani, láttunk már ilyet, de nagyon új formát már nehéz kitalálni. A korábbi lekerekített modellek után a Samsung mostanában a szögletesebb, karakteresebb modelleket részesíti előnyben (lásd Galaxy S2). A fekete előlapot egy elegáns fém hatású keret veszi körül, ami robusztussá teszi a telefont, annak ellenére hogy az nagyon vékony és könnyű, csupán 133 gramm. A hozzánk került modell hátlapja nem sima, könnyen foltosodó műanyag, hanem “pöttyözött” recés, amely egyrészt stabilabb tartást és “tisztább” érzetet garantál. A készülék előlapján, középen egy fizikai gomb van, jobb és bal oldalt pedig egy-egy érintőgombot találunk.

Az mirco USB csatlakozót és a jack dugót a szokásos módon a készülék tetején találjuk. Jobb oldalt a bekapcsoló gomb és a microSD kártyahely van, bal oldalt pedig a hangerő állító gomb.

Képek

(extra Samsung pervezeknek egy Galaxy 551-el fotóztuk az Ace-t viszonyításképpen néha egy Galaxy Spica-t is odadobtunk)

3 hozzászólás to this post
  1. hogyan kell zenét letölteni a galaxy ace-re mert hiába csatlakozok a notebookra nem csinál semmit,nem is érzékeli.telepíteni kell valamit vagy mit csináljak?

Szólj hozzá