Home Programok NASA Spinoff – hivatalos NASA app

A NASA – vagyis a National Aeronautics and Space Administration – a napokban tette elérhetővé saját hivatalos Android alkalmazását, a NASA Spinoff-ot.

A program indulása után 5 fő lehetőségünk van. NASA híreket olvasgatni, keresgélni, térképes módban böngészni a NASA Spinoff-okat, License-ket olvasni, és a végére hagytam a legérdekesebbet, a Timeline-t, vagyis az idővonalat.

A hírek rész eléggé gyerekcipőben jár, láthatóan nem sok energiát fordítottak az alkalmazás ezen részére. Pár soros híreket olvashatunk, amelyekhez van csatolva egy-egy kép. Ha bővebben szeretnénk olvasni róla, ahhoz bár böngészőt kell nyitunk. A térképen böngészgethetünk államok és kategóriák szerint, szerencsére a Google Maps-t használja itt a program, így elég könnyű navigálni, nagyítani, kicsinyíteni.

A Timline megvalósítása nem biztos, hogy a legjobb (az alkalmazás felső részén van egy 1cm-es rész, ahol lehet oldalra scrollozni), de legalább az összes fontos dátumot és adatot tartalmazza, egészen a NASA 1958-as alapításától kezdve. Hosszú sztorikra itt sem szabad számítani, de legalább képekkel itt is feldobták a tartalmat. Az évek alatt fel vannak sorolva azok a programok, amelyek az adott időben aktívak voltak. Ennek megfelelően a Voyager vagy a Space Shuttle program a legtöbb évnél még ott van, hiszen olyan régen (1977 illetve 1969) indult projektekről van szó, amelyek még most is aktívak.

Az alkalmazás színválasztása nem a legtökéletesebb, de itt nem is ezen van a hangsúly, inkább a tartalmán. Akit vonz a világűr, annak biztos jó és izgalmas perceket tud szerezni a NASA Spinoff, de mindenkinek érdemes vetni rá egy pillantást. Az app ingyenesen letölthető a Marketből.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá