Home Hírek Az LG készítheti az első vezetnék nélkül töltődő androidos mobilt

A cégek lassan elérik a felhasználók hardveres igényeinek maximumát, ami a telefon belsejére vonatkozik. Dual-core-os processzorok, fél – 1 gigabyte memória, 8 megapixeles kamerák. A kijelzők egyre szebbek, legyen az AMOLED vagy bármi más. Nehéz tehát lassan olyat mondani, ami felizgatja a felhasználókat, de az LG-nek most mégis sikerülhet.

A legfrissebb pletykák szerint az LG lehet az a gyártó, aki az első vezeték nélküli akkumulátor töltést támogató androidos mobilt elkészíti. Ahogy egyébként a hagyományos töltésnek vannak szabványai, úgy a vezeték nélkülinek is, ami esetünkbe a Qi névre hallgat.

A Qi a Wireless Power Consortium gyermeke, amely közel 70 nagy gyártót tömörít, közöttük szerepelnek a kedvenc mobil gyártóink is, mint pl. az LG, HTC Sony Ericsson vagy a Samsung. A technológia idén terjedhet el jobban, és várhatóan a 2011-es felső kategóriás Android telefonokon ott lesz a technológia logója.

Az AndroidandMe várakozásai szerint az LG Revolution lehet az első Android mobil, amely támogatni fogja ezt a fajta töltési technológiát.

Szólj hozzá