Home Játékok A hét játéka – Run Sheep

Sorozatunk célja, hogy hetente egy-egy olyan játékot mutassunk be, amely képes lekötni bárkit 10-20 percre, vagy akár több napra is.

Nem is tudom, hogyan kezeljem a Run Sheep-et. Jó játék is, meg nem is. Onnan nyúlt, ahonnan a lehetett, de tette ezt olyan érzékkel, hogy attól nem lett a rossz a játék. Kár is lenne tagadni, hogy a játék készítői mennyit merítettek a népszerű Angry Birds-ből.

A pályaválasztási ablak például letagadhatatlanul Angry Birds-ös. A játékban három nagyon is különböző birkával kell a farkas elől menekülnünk. A lényeg itt is az, hogy ügyességünket és egy kicsit a kreativitásunkat felhasználva megoldjuk a pályákat. Nem végtelen idő áll rendelkezésünkre, ha sokat teketóriázunk, a farkas bizony elkap. Az sem elégséges, ha egy vagy két birkát menekítünk át a pályán.

A három különböző birkának nagyon is fontos szerepe van. Kapunk egy icipici birkát, egy vékonyat, és egy szép kövéret. Mind a három állatnak meg van a maga képessége, bizonyos helyzetekben csak a megfelelő kombinációval tudunk túljutni a pályán. A picike például befér a kis résekbe és járatokba, míg a nagy el tud tolni szinte bármit.

A kis „lopástól” eltekintve a játék élvezhető, és a gyengébb hardvereken sem fut rossz sebességgel. Ha már unod az Angry Birds-t, adj neki egy esélyt, talán nem olyan profi, és nem kínál olyan hosszú játékidőt, de a könnyed szórakozás garantált, ráadásul ingyen.

7 hozzászólás to this post

Szólj hozzá