Home Hírek Mozilla Seabird – telefon Android alapokon

A Google és a Facebook után egy harmadik „óriás” szállhat be az okostelefonpiacra. Nagyon előre még ne szaladjunk, a Mozilla még csak egy koncepciót mutatott be Seabird néven, ami a cég egyik dolgozójának hobbiprojektje.

Billy May – a Seabird atyja – alapvetően megreformálná az okostelefonok képességeit, és A Seabird szerinte megoldás lehetne az összes jelenleg elérhető mobiltelefonok hiányosságára, mint pl. a viszonylag kis kijelző, és a korlátozott adatbeviteli képességek.

A Mozilla telefonján gomb nincs, de cserébe kapott két projektort. Az egyik egy virtuális billentyűzetet tud kivetíteni (ezzel megoldva a beviteli problémát), míg a másik a telefon képét a falra, „hagyományos” projektorként működve; ez utóbbi csak a dokkolóra helyezve működne, tehát az utcán egy darabig még nemfogunk mozivásznot varázsolni a telefonnal. Egy másik érdekes beviteli, illetve irányítási eszköz a Seabird bluetoothos füllhallgatója, amely egy Wii kontrollerként működne a jövőben.

A SeaBird a Android operációs rendszerre épül, és a különlegességeken kívül a hagyományos mobiltelefon funkciók is elérhetőek benne, mint pl. a kamera, vagy az usb port. A projekt a Mozilla szerint koncepció marad, a jövőben viszont egyes elemeit a későbbiekben elképzelhető, hogy felhasználják.

Részletek: http://mozillalabs.com/conceptseries/2010/09/23/seabird/

Videó:

Szólj hozzá