Home Hírek Ingyenes VPN az Operától már Androidra is

Az Opera idén iOS készülékekre már elérhetővé tette ingyenes VPN alkalmazását / szolgáltatását, most viszont már a Google platformját használók is élvezhetik  az ingyenes VPN előnyeit.

Mert milyen előnyei lehetnek egy ilyen alkalmazásnak, miért használják egyáltalán? Az Opera az általa felvásárolt SurfEasy nevű szolgáltatást használja a szoftveréhez. Leginkább publikus hálózatokon való internetezés „mellé” ajánlott egy VPN, ami titkosítja a kapcsolatunkat, és ha valaki lehallgatja a hálózatot (és az ingyenes hálózatokat mindig érdemes fenntartásokkal kezelni), akkor férnek hozzá a mi és az általunk meglátogatott weboldalak adatforgalmazásához. Emellett egyébként arra is jó a szoftver, hogy IP címünket, és ezzel együtt országbeli tartozkodásunkat is elfedi, így esetleg olyan szolgáltatásokat tudunk használni, amit régi korlátozás miatt esetleg nem.

A régiót egyébként véletlenszerűen adja, de tudunk választani mi is, ha van „preferenciánk”. A VPN-ben emellett lehetőségunk van még a weboldalak hirdetés trackereit is blokkolni.

opera1 opera5 opera4 opera3

Persze adódik a kérdés, hogy miért éri meg ez az Operaának? Az alkalmazásban ugyan van reklám, de azért azt kétlem, hogy ez fenntartja az egész rendszert. Azt nem mondom, hogy a publikus hálózatok figyelői helyett sokkal jobban járunk, ha az Opera (amit felvásároltak a kínaiak) látja esetleg a böngészésünket, de talán egy fokkal magasabbnak tekinthető a biztonságérzet. Az alkalmazás használata teljesen egyszerű: letölt, telepít, majd egy szimpatikus Viking elmagyarázza, miért is jó ez nekünk.

Magán felhasználóknak bátran ajánlom, mégiscsak az Operáról van szó, az üzleti felhasználók pedig várhatóan a cégük VPN-jét használják arra, ha bárhonnan el kell érniük fontos adatokat. Ugye?

gplog

1 hozzászólás to this post
  1. „Magán felhasználóknak bátran ajánlom, mégiscsak az Operáról van szó, az üzleti felhasználók pedig várhatóan a cégük VPN-jét használják arra, ha bárhonnan el kell érniük fontos adatokat. Ugye?”
    „In July 2016, the Opera browser was sold to a Chinese consortium for $600 million.”

    Stirlitz gyanút fogott.

Szólj hozzá