Home Hack Androidos alkalmazások futtatása Windows készülékeken

Lassan már a hűtők is akarnak androidos appokat futtatni. Az Android rendszer tagadhatatlan előnye a nyíltság. Az ökoszisztéma óriási, rengeteg alkalmazás van már, és a Windows platformmal szemben az újdonságok is elsősorban itt jelennek meg.

A Microsoft nyilván megpróbálja ösztöntözni a fejlesztőket, hogy az ő platformját is támogassák, de azért ez nem minden esetben járható út, és ahogy tapasztalható is, elég hiányos tud lenni a Windows Store. Főleg az újdonságok, a friss startup appjai hiánynak, hiszen ők általában törekednek arra, hogy a kevesebb befektetéssel a legnagyobb réteget elérjék. Ez a réteg pedig természetesen az Android.

Már áprilisban lehetett hallani olyan híreket, hogy a Microsoftnál azon dolgoznak, hogy a saját platformjukon is futtathatóak legyenek az androidos alkalmazások. És itt nem arra kell gondolni, hogy majd a fejlesztők átportolják az appokat, hanem hogy a felhasználó, különösebb gondok nélkül használhasson Androidra írt szoftvereket. A BlackBerry-nél ezt megoldották, és úgy látszik, a MS-nél is jól haladnak. A lenti videón már látható, hogy nem is túl bonyoult módon, már most is működik a dolog. Developer mode, friss Windows 10 és USB kábel, no meg megfelelő telefon kell hozzá. Meg persze bátorság, mert ahogy minden kísérleti dolognál, úgy itt is lehetséges, hogy valami rosszul sül el.

További, megbízható információk az XDA oldalán olvashatóak.

Szólj hozzá