Home Programok Ingyenes iGO, de csak 10 napig

Az iGO neve korábban egyet jelentett a navigációval. A PNA-k az okostelefonok megjelenésével azonban hátra szorultak, és a hétköznapi felhasználóknak már bőven elegendőek lettek a telefonon futó navigációs szoftverek. Sőt, ezek idővel egyre jobbak lettek, köszönhetően a gyakoribb frissítéseknek, a felhasználói visszajelzéseknek, és a közösség erejének – lásd Waze.

Azonban ne gondoljuk, hogy az iGO gyártója a NNG (lánykori nevén a Nav N Go) eltűnt a piacról. Bár a végfelhasználók elől jobbára eltűnt az NNG és vele az iGO, az autóiparban megvetette a lábát a cég, és számtalan autómárka fedélzeti navigációját ők szállítják.

Próbálkozások, illetve apróbb szárnypróbálgatások voltak az okostelefon piacon, hiszen a Galaxy Spica-ra anno elérhető volt az iGO (ajándékba adták), és nem is olyan régen iOS platformra is elérhető lett. Az Androidos vonal azonban el lett hanyagolva, frissítések, új verziók nem jöttek. Persze lelkes hackerek ilyen-olyan forrásokból összeraktak saját iGO-t, ami igen népszerű volt a “fekete piacon”, látható tehát, hogy a felhasználók még nem felejtették el az iGO nevet.

Az iGO tizedik születésnapja alkalmából azonban a hazai Android és iOS készülék gazdái kapnak egy kis ajándékot, 10 napig ugyanis egy speciális iGO verziót ingyenesen tölthetnek le. Az iGO SzülinApp nevezetű alkalmazás egy teljes magyarországi térképadatbázist tartalmazó, jogtiszta iGO, amit április 20-tól április 29-ig szerezhetünk be. Az idő lejárta után az app hivatalosan már nem lesz elérhető, akik viszont letöltötték, további frissítéseket kaphatnak még, terméktámogatásra tehát számíthatunk.

Az alkalmazásban reklámok, és in-app-purchases sincs, tehát tényleg teljesen ingyenes, és korlátozások nélkül használható. És hogy miért csak nekünk? Hát azért, mer az iGO hazai fejlesztés, az NNG közponja Budapesten van, és a szoftverek magyar mérnökök munkái.

További információt itt olvashattok az akcióról, a letöltési linkeket természetesen mi is közölni fogjuk.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá