Home Programok Szelektálj okosan Magyarország

Napjaink mérhetetlen mennyiségű hulladéktermelése komoly probléma, melyre az egyetlen megoldást a hulladékok minél nagyobb arányban történő újrahasznosítása jelentheti. Sajnos Magyarországon az EU tagállamaival összehasonlítva még mindig nagyon alacsony a hulladékok újrahasznosításának aránya, a szelektív hulladékgyűjtés pedig rengeteg utómunkát igényel a nem tiszta szelektálás miatt. A Szintézis-Net Kft. elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért is próbálunk olyan fejlesztéseket, és innovatív megoldásokat megvalósítani, melyek segítenek egy kicsit zöldebbé válni.

Te is szelektálnál, de nem tudod hogyan? Akkor a Szelektálj Okosan Magyarország Neked készült. Az alkalmazás megmutatja, hogy hol van a közeledben szelektív hulladékgyűjtő sziget, vagy udvar. A térképen nem csak a hozzád legközelebb eső pontokat nézheted meg, hanem az ország bármely települését kiválasztva a környéken fellelhető szigetek és udvarok pontos címét is megtalálod. A navigáció segítségével könnyen és egyszerűen juthatsz el bármely általad kiválasztott hulladékgyűjtőhöz. A képes hulladékkereső számos szűrési lehetőséggel segít eldönteni, hogy melyik hulladékot melyik szelektív kukába dobhatod. Az alkalmazás Tudtad-e rovatában további hasznos infókkal látunk el a hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.

 szelektalj_okosan_1 szelektalj_okosan_2 szelektalj_okosan_3

A Szelektálj Okosan Magyarország jelenleg Android készülékekre érhető el, de hamarosan elkészül az iOS verzió is. Terveink közt szerepel még a hulladékszigetek felépítésének megjelenítése is, tehát, hogy pontosan milyen hulladékgyűjtők vannak telepítve egy-egy szigeten, illetve ezek közösség által történő szerkeszthetőségének megvalósítása is.

gplog

Szólj hozzá