Home Hírek Nokia X: élt 5 hónapot

A Nokia androidos készülékre sokan vártak, és valószínűleg nagy részük csalódott is, amikor bemutatták idén az első zöld robotos Nokiákat. A cég, ami akkor már jó ideje a Microsoft mobil operációs rendszerét használta elsődleges platformként, nem tehette meg, hogy igazán ütős, erős készüléket dob piacra Nokia név alatt, de Androiddal. Nem is tett így, az X széria alapvetően low-end kategóriás készülékeket jelentett.

A Nokiát közben a Microsoft felvásárolta, így nem meglepő, hogy bejelentették a múlt héten: a leépítéseknek, átszervezéseknek a Nokia X is része lesz. A Microsoft ugyanis saját operációs rendszerével kívánja tovább támadni az okostelefon piac alsó szegmensét. Ahogy azt láthattuk, ez működik, hiszen a Lumia 520-as a legnépszerűbb Windows Phone készülék lett, és a folytatás is itt van, a Lumia 530-as, ami a 100 euró alatti okostelefonok piacán újabb nagy teret hódíthat.

A Nokia X fejlesztése tehát leállt, a terméktámogatás még nem szűnik meg, a készülékek még egy darabig kaphatóak lesznek, de nem valószínű, hogy túl nagy az érdeklődés irántuk ezek után. A formaterveket valószínűleg megöröklik majd az olcsó Windows Phone-os szériák.

Nokia X: 2014. február 24 – 2014. július 17.

Szólj hozzá