Home Programok Itt a Swarm, a Foursquare új alkalmazása

(iOS / Android) Mielőtt mindenki arra gondolna, hogy a Foursquare is megcsinálta a saját 2048 verzióját, megnyugtatjuk a kedélyeket, nem erről van szó. Hanem arról, hogy kiszervezték az „eredeti” alkalmazásból a checkinelést egy újba. Ez lett a Swarm, ezentúl ha checkinelni akarunk érdemes inkább vele csinálni. De miért tették ezt? Meg fog változni a Foursquare neve is? Nem egészen erről van szó.

A cég nemrégiben jelentette be, hogy kicsit startégiát vált, aminek az első szele az, hogy két részre osztja eddigi alkalmazását. Ahogy a bevezetőből már kiderült, a korábbi „becsekkolok egy helyre” funkciót átpakolták az új alkalmazásba, aminek Swarm lett a neve. A logika sokat nem változott, továbbra is a közelben lévő helyek között kereshetünk, és checkinelhetünk be. A kinézet azonban merőben más lett, a korábbi kékes világot el lehet felejteni, a Swarm narancs színekben pompázik.

 swarm1 swarm2

Mi marad hát az eredeti appnak? A Foursquare célja az, hogy a régi alkalmazást sokkal inkább helyek keresésére, felfedezésére használjuk. Akik nem csak checkineltek az appal, azok eddig is tudták, hogy a cég igen jó kis adatbázissal rendelkezik, amelyet a közösség még jobbá és informatívabbá gyúrt össze. Ha el akarunk menni a közelben egy étterembe, vagy szórakozni akarunk, nagyon kényelemes és hasznos megoldás a Foursquare alkalmazása.

Helyes döntés volt, hogy egy picit felkavarták a sima checkolás körüli vizet is. Pár apró változással kicsit frissítettek a szolgáltatáson. Ilyen például, hogy egy helynek lehet immár több mayorja is. A bejelentkezés mellé pedig stílusos matricákat is elhelyezhetünk immár, mint például korsó, felhő, vagy súlyzók. A korábbi listák mellett immár terveket (azaz plant) is létrehozhatunk, amivel a közelben tartózkodó ismerősöket lehet összehozni. Az egyik legvitatottabb újítás az úgynevezett neighborhood sharing, ami automatikusan megmutatja, hogy az ismerősök a környéken járnak-e. Természetesen ez egyetlen mozdulattal kikapcsolható a Swarm-ban.

A Swarm egyelőre iOS és Android platformokra érhető el, természetesen ingyenesen.

appstore

 

gplog

Hasonló cikkek

Szólj hozzá