Home Hardver Sony Xperia Z1s és Z1 compact

Ma hajnalban a Sony is megmutatta, hogy milyen készülékekkel vág neki az évnek. A Xperia Z1s (milyen kreatív név a második generációnak…) egy 5 hüvelykes csúcstelefon. A készülék kijelzője a trendeknek megfelelően full-hd, és a belső specifikáció sem marad el. A Z1s lelek egy 4 magos, 2.2GHz-es processzor, ami mellett nem kevesebb, mint 2 GB RAM-ot találunk.

A telefon hátulján egy 20.7 megapixeles kamera található (nyilván full hd videófelvételi képességgel), az akkumulátora pedig 3000 mAh-s. Ezen kívül említést érdemel a 16, illetve 32GB-os beépített tárhely (sd kártyával bővíthető), illetve az NFC chip. A Sony Xperia Z1s a cég első olyan telefonja, amely megfelel az IP58-as szabványnak, ami azt jelenti, hogy akár 30 percig is képes „életben maradni” 1.5 méter mély vízben.

sony-xperia-z1-compact

A Z1 mini méreteit nem nehéz kitalálni, kisebb mint a Z1. Egész pontosan 4.3 hüvelykes, 720p (343ppi) kijelzővel, négymagos, 2.2 GHz-es processzorral és 2 GB RAM-mal rendelkezik. Belső tárhelye 16 GB, ám ez bővíthető SD kártyával. A hátlapon, ahogy a Z1s-ben, itt is egy 20.7 megapixeles kamera található. Akkumulátora egy kicsit kisebb, mint a nagy-testvéré, 2300 mAh, de még mindig elégnek tűnik 1 – 2 nap átlagos használathoz. A Z1 mini is teljesíti a IP58-as szabványokat, ahogy a Z1s, így egy esetleges tóba vagy wc-be ejtést simán túlél. A készülék egyébként változatos színekben (fehér, fekete, sárga és rózsaszín) és egyelőre ismeretlen áron kerül forgalomba valamikor az év első felében.

A készülékeken az Android 4.3-as (Jelly Bean) található meg, a Sony saját felhasználói interfészével. Várhatóan 4.4-re frissíthetőek lesznek.

Szólj hozzá