Home Hardver CyanogenMod-os készüléket dob piacra az Oppo

Mind hardverben, mind szoftverben érdekes lehet a kínai  Oppo gyártónak a frissen bemutatott zászlóshajója, az Oppo N1. A készülék tetején egy 13 megapixeles kamera található, amely még nem lenne annyira különleges, ám az Oppo N1-ben ez forgatható, így egyszerre tudja betölteni mind a hátlapi, mind az előlapi kamera funkcióját.

A többi specifikáció sem egy alapmodellhez illő, négy magos, 1.7GHz Qualcomm Snapdragon 600 processzor hajtja a készüléket. A mérnökök a processzor mellé még 2 GB-ot pakoltak, így biztosak lehetünk benne, hogy akadálymentesen képes futtatni a rendszert. Kijelzője 5.9 hüvelykes, full hd felbontású (a pixelsűrűség így 377 PPI). Az egyetlen dolog, amibe talán bele lehet kötni, a készülék súlya, amely több mint 200 gramm, így igazi nehézsúlyú bombázó lett az Oppo N1.

 CyanogenMod-oppo

A másik érdekesség pedig a szoftveres vonalon van, az Oppo ugyanis partnerségre lépett az android körökben igen jól ismert, és népszerű CyanogenMod csapattal (ami egyébként már vállalati szinten működik). A CyanogenMod csapata egy Color OS nevezetű egyedi operációs rendszert készít az Oppo részére, amely az Androd 4.2-en alapszik, és több száz apró módosítást, funkciót tartalmaz az eredeti „stock” ROM-hoz képest. Érdekesség, hogy ezzel az OS-sel ellátott telefonokat a tengerentúlra szánják, a kínai vásárlók a hagyományos Androiddal ellátott Oppo N1-et tudják majd megvenni.

A nemzetközi piacra szánt Oppo N1-re bármikor fel lehet tenni egyébként a CyanogenMod-ot a gyári recovery használatával. Sőt, lesz egy OPPO N1 CyanogenMod Edition verzió is, ami már eleve CyanogenModdal előre telepítve érkezik. Ez lesz az első, kereskedelmi forgalomba kerülő telefon, ami CyanogenMod-ot futtat.

Szólj hozzá