Home Hack Újabb budget Nokia készülék

Úgy látszik, a finn márka az utolsó cseppeket is kifacsarja a Windows Phone 7-es verzióból, ugyanis egyre-másra jelentik be a még ezt az OS-t futtató készülékeket. A legújabb telefon, amiről hallani lehetett, a Lumia 505, ami az alsó kategóriás Windows Phone készülékek mezőnyébe érkezik.

A készülék a mexikói Telcel mobilszolgáltatónál lesz megvásárolható exkluzív módon (hogy később máshol is forgalmazzák-e, azt egyelőre nem tudni). A telefon három színben lesz kapható: piros, rózsaszín és fekete. Külsőben nem a korábbi olcsó modellekhez hasonlít, inkább az újabb, felső-kategóriában játszó Lumia modellekre hajaz, főleg a téglalap alapú design-jával.

A telefon operációs rendszere tehát a Windows Phone 7-es széria felfrissített, aktualizált változata, a 7.8 lesz. Belső háttértára csupán 4GB, aki tehát sok zenét szeret hallgatni, annak nem biztos, hogy a legjobb választás ez a modell. Kijelzője AMOLED alapú, 3.7 hüvelyk átmérővel. A hátlapon egy 8 megapixeles (nem Carl Zeiss) kamera található, az előlapon viszont hiába keresünk, videóhívásokat ezzel a készülékkel nem fogunk bonyolítani.  A 131 grammos készülékben egy 1300 mAh-os akkumulátor található, amely átlagosnak mondható, a hivatalos adatok alapján 600 óra készenlétre és kicsivel több mint 7 óra beszélgetésre elég.

Szólj hozzá