Home Hírek Változások a Windowsphone.com oldalán

Jelentős ráncfelvarráson esett át az elmúlt napokban a windowsphone.com oldala. A változásokat első körben Ausztráliában és Új-Zélandban vezették be, de szerencsénkre már ideér hozzánk is. A változtatások egy részét belépve tapasztaljuk meg, így érdemes felkeresni az oldalt, és egyúttal belépni is. Itt mindjárt jön az első meglepetés, az oldal egy kicsit kíváncsiskodik, és pár eddig nem tudott extra információt kér tőlünk, de semmi komoly.

Az egyik újdonság a jobb felső sarokban látható, ahol a saját készülékünket tudjuk kezelni, megtekinteni. Itt érhetjük el a Find My Phone funkciót és az eddigi vásárlásainkat is. Jelentős változás, hogy a Marketplace nevet lecserélték, ezentúl az alkalmazásokat már a Store-ból tudjuk elérni. Nemcsak a név változott egyébként, a felületen is és a háttérmegoldásokon is fejlesztettek a mérnökök. Ez az átnevezés a hamarosan megjelenő Windows 8-nak köszönhető, hiszen az új operációs-rendszerben is lesz beépített alkalmazásbolt, és ott ezt Store-nak hívják. A Microsoft célja pedig egyértelműen az, hogy a különböző Windows rendszereket összemossa, és egységes képet adjon a felhasználó elé.

Javítottak a keresési találatok minőségén is. Ezentúl a rendszer képes kezelni az elütéseket, tehát ha például „facebok”-ra keresünk, a Store felismeri az elütést, a „facebook” szóra passzoló találatokat mutatja. Igyekszik egyúttal a kereső releváns találatokkal visszatérni, még akkor is, ha például a megadott szó nem szerepel az alkalmazás nevében.

A listázási rendszeren is módosítottak, megjelent egy új szűrési lehetőség, a „New+Rising” is, ami értelemszerűen az új, de feltörekvő appokat takarja. A Spotlight menüpont is megújult, próbál hasonlítani a rendszer felületére és csempeszerűen mutatja az alkalmazásokat. Kicsit módosult még az egyes alkalmazások adatlapja is, a try és a buy gomb megjelenését szabták át. Mi alapvetően elégedettek vagyunk, reméljük, a hamarosan megjelenő Window Phone 8 és 7.8-ba is fektetnek energiát azért a Microsoftnál.

Szólj hozzá