Home Hack Megjelent a CyanogenMod 9 RC1

Több mint fél év telt el azóta, hogy az Android 4.0-nak a forráskódját kiadták, és elkezdhették a gyártók, illetve lelkes otthoni hackerek, ROM készítők felhasználni, illetve saját képükre és készülékre formálni az operációs-rendszert. Az egyik legnépszerűbb főzött ROM, a CyanogenMod csapaták 225 nap kellett ahhoz, hogy kiadják az első stabil (de még azért nem végleges) Ice Cream Sandwichen alapuló ROM-jukat.

Az egyik (ha nem a „leg”) népszerűbb főzött ROM, a CM9 RC1 (azaz Release Candidate 1) verziója nem kevesebb mint  37 készüléket támogat. A készülék között vannak a népszerűbb és újabb mobiltelefonok (mint például a Galaxy S II, vagy a Nexus), és táblagépek (Transformer Pad, Motorola Xoom) is. A CyanogenMod az alap, gyári Android 4.0-ra épül, és több nagyon is hasznos kiegészítővel turbózzak fel. Nem csak a különböző témákra kell gondolni, számtalan más apróbb és nagyobb olyan feature van beépítve a ROM-ba, amihez ha az ember hozzászokik, utána már nehezen fog átállni a gyári, vagy a készülékgyártók féle ROM-ra.

Aki szeretnék kipróbálni (csak saját felelősségre) az keresse fel a  Get.CM oldalt, ahol le tudja ellenőrizni, hogy készülékét támogatják-e a fejlesztők. További részletek a hivatalos bejelentésben.

Szólj hozzá