Home Programok Megérkezett a Camera Extras és a Play to a Lumia készülékekre

A Nokia nem viccelt, és láthatóan fontosak számára a 7.5-ös Windows Phone tulajok is. A héten lezajlott WP8 bejelentés óta már tudjuk, bár az új OS nem jön a jelenlegi modellekre, egy kisebb ráncfelvarrást kap a jelenlegi Windows Phone, a Nokia pedig továbbra is készíti a fontosabb kiegészítőket a felhasználóknak.

A Camera Extras pont az, aminek gondoljuk, egy újabb alkalmazás a képek készítésére. Semmi különlegesre nem kell gondolni, csupán néhány extra funkciót készítettek el a finnek, így a Lumia modellekkel talán több helyzetben, jobb képeket tudnak készíteni a tulajok.

  • Smart Group Shot – automatikusan felismeri az arcokat, segítségével jobb képeket tudunk készíteni.
  • Panorama – pontosan az, amire gondolunk, egymás után készített képeket tudunk összeilleszteni egy „szélesvásznú” képpé.
  • Action Shot – gyorsan, egymásután több kép készítése, így pl. egy csoportképnél van lehetőségünk kiválasztani egy jobban sikerült verziót is.
  • Self timer – 10 másodperces önkioldó.

Ami jó hír ezen felül, hogy a program nem egy n+1 alkalmazásként fut a készüléken, hanem integrálódik a gyári Kamera alkalmazásban, és a beállításoknál érjük el. Így a fizikai kamera gomb megnyomásakor is könnyen elérhetőek lesznek ezek az extra funkciók.

A másik hasznos app a Nokia fejlesztőitől a Play To, aminek segítségével streamelhetjük a zenéket, videókat vagy éppen a fotókat a DLNA képes készülékekre, így akár család nagy TV-jén nézhetjük vissza az előző napi party képeket, persze csak ha vállaljuk magunkat.

A szoftver képes automatikusan megkeresni a környezetében lévő DLNA képes eszközöket.

Fontos!  A programok 100 százalékosan a Windows Phone „Tango” – #8773 – rendszeren teljesítenek, így akinek ez még nem elérhető, az ne lepődjön meg, ha valami nem működik tökéletesen. Továbbá akkor sem kell megijedni, ha Marketplacen nem találjátok az appokat, a Nokia első körben Indiában, Amerikában és Kínában tette elérhetővé a szoftvereket, és később, július folyamán bővülnek a támogatott országok listája.

 

Hasonló cikkek

Szólj hozzá