Home Játékok Játékajánló: Tentacles

A Tentacles egy kicsit bizarr, de felettébb szórakoztató, alapvetően 2D-és játék. Ezért talán a legkisebb korosztály számára nem ajánlott, de 12-14 éves gyerekeknek már inkább vicces lesz, mint ijesztő. A játék két főszereplője Dr. Phluff és saját teremténye, Lemmy.

A történet az 1960-as években játszódik, ahol a kissé őrült Dr. Phluff -, aki a fejét egy delfinére cserélte – véletlenül saját, legújabb teremtényét, egy mikroszkópikus három lápú küklopszot lenyeli. Ahogy megyünk előre a történetben, főhősünk rombolja a doktor szervezetét, amitől a gazdatest egyre rosszabbul lesz, a doktor pedig agresszívvá válik. Igen ritka, hogy egy – főleg ilyen pici – rosszfiú bőrébe bújhatunk, így érdemes kipróbálni a játékot. A színvilág egészen szokatlan, a kidolgozás pazar, még a zenére és az effektekre is nagyon ügyeltek.

Feladatunk tehát menni előre, lehetőleg úgy, hogy a doktor belsejében lévő hasznos dolgokat felszedjük, a veszélyeseket pedig elkerüljük. Néha erős az „ellenszél”, olyankor jön ám csak jól a több csáp.  Az egyes pályák között apró, képregényszerű átvezetők vannak, amelyek megmutatják, hogy éppen merre járunk a doktor szervezetében. Minden pályán három csillagot szerezhetünk meg. Ezek a következőképpen épülnek fel:

  • Pickups (minden „tárgyat” felszedtünk a pályán)
  • No Death (sikerült megúszni halál nélkül)
  • Challenges  (kihívások, lehet például egy adott idő, ami alatt teljesíteni kell a pályát, vagy egy veszélyes részen életvesztés nélkül átkelni)

A játék a Microsoft égisze alatt készült, így élvezi az XBOX hálózat és a Live rendszer támogatását is, mehet tehát a az Achievements gyűjtögetés.

A játék egyébként pont a mai napig még akciós, így csökkentett áron tudjuk megszerezni a Tentacles-t:

Szólj hozzá