Home Játékok Egy kis hazai – Pirates of the Mystical Island

Szerencsére ismét egy magyar játékról számolhatunk be. A Pirates of the Mystical Island egy egyszerű, mégis jól játszható és sokáig szórakoztató ügyességi játék, ahol szigetről szigetre ugrálva kell minél jobban teljesítenünk. Az alkalmazásról részletesen a készítő beszél.

A játék történelme a 90-es évek elején kezdődött, amikor még az akkori Szovjetunióban egy kisebb fejlesztőbrigád ült össze és megalkották a Perestroika (más néven Toppler) játékot. A játékot szerettük… majd elfeledtük…

Pár éve egy barátom kihívásképp nekiesett, hogy  C#-ban egy teljes remake-et készítsen, viszont ennek kódja egy alkalommal megsemmisült. A játék megint bekerült egy poros fiókba…

Majd 2011-ben az okostelefonok térhódítása és (tulajdonba vétele :D) után gondolt egyet, hogy milyen jó kis platform ez az Android. Megint középpontba került ez a játék. Jómagam még a korai fázisban kapcsolódtam be a készítésébe. A barátom a grafikai tervezést és a hangi világot bízta rám, valamint eléggé engedett beleszólni a játékmenetbe. A közös játékmenet-tervezés miatt a mai verzió szerencsére eltér az alapkoncepciótól, ami szerintünk a játéknak csak a hasznára vált!

A Játékmenet fő részei:

  • A szigetek, amelyen a kincsek találhatóak folyamatosan elmerülnek, így vigyáznunk kell hova lépünk. Vannak fix szigetek (pálmás) és teleportok is a későbbi pályákon.
  • Meg kell szerezni elég pénzt, drágakövet és egyéb kincset, hogy utunkat tovább folytathassuk.
  • A játék folyamán italok és tereptárgyak valamint ellenfelek is színesítik utunkat.
  • Célunk bejárni az összes szigetvilágot.

A Grafika: Próbáltam viccesre venni a figurát és elkerülni a gagyinak ható szintet, remélem ez sikerült is. Eddig a játékot nem illették negatív kritikák. A hangok saját hangstúdiómban készültek, valamint a zenét is én komponáltam. Törekedtünk arra, hogy mindent mi rakjunk a játékba az utolsó byte-ig!

Persze rettentően nagy segítség volt az ANDENGINE, ami nélkül nem haladt volna ilyen gyors ütemben a fejlesztés.

Hasznos linkek, letöltés:

Szólj hozzá