Home Sajtóközlemények Android Workshop Xmas

Hetedik alkalommal rendezte meg hagyományos Android Workshopját a Telenor. Az évad utolsó rendezvénye az ünnepek jegyében zajlott, ahol a karácsonyhoz és a szilveszterhez kapcsolódó alkalmazások bemutatása mellett adományokat ajánlottak fel hátrányos helyzetű gyerekek számára.


Az okostelefonok, köztük az androidos készülékek egyre inkább slágerterméknek számítanak. Világszerte már több mint 5 milliárd mobiltelefont használnak, melyek közül szinte minden harmadik okostelefon. Ezek a készülékek Európában ennél is magasabb, több mint 50 százalékos részesedéssel uralják a piacot[1]. A globális trendektől nem marad el Magyarország sem: a Telenor legfrissebb eladási adatai szerint ugyanis a szolgáltató által értékesített mobilkészülékek fele okostelefon és több mint egyharmadukon Android fut.

A Google platformját kedvelő felhasználók egyre népesebb táborát célozza meg a Telenor éppen egy éve indított Android Workshopja is. Célja, hogy a vállalat Android-fókuszú kereskedelmi kampányának részeként az operációs rendszerben rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet. A sorozat hetedik, az ünnepi készülődés jegyében megrendezett jubileumi eseményét a legelső workshophoz hasonlóan a budapesti fiatalok körében közkedvelt belvárosi szórakozóhelyen, az Ötkertben tartották. Az Android Workshop Xmas keretében a több mint 230 résztvevő az ajándékvásárlást, a karácsonyt megelőző teendőket, és a szilveszteri ünnepi buliszervezést megkönnyítő alkalmazásokkal ismerkedhetett meg. A haladók pedig bepillanthattak az alkalmazásfejlesztés rejtelmeibe.

„Az érdeklődő felhasználókat egyre nagyobb számban megmozgató, kötetlen hangulatú workshopok köré igazi androidos közösség szerveződött. Az itt meghirdetett alkalmazás ötletpályázat révén ráadásul a magyar nyelvű Android alkalmazások fejlesztéséhez is hozzájárulhattunk. A mostani ünnepi eseménnyel Facebook követőinknek, ügyfeleinknek, a felhasználóknak, és a rendezvény sikerében komoly részt vállaló meghívott szakértőinknek szeretnénk köszönetet mondani az elmúlt évért”– mondta Klausz Ferenc, a Telenor vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A workshopon bemutatták a djuice által fejlesztett, az adományozást és adománygyűjtést segítő speciális alkalmazást. Az Android Marketen bárki számára díjmentesen elérhető ADDODA. applikáció lénye, hogy az adományozni vágyó embereket és a gyűjtőpontokat köti össze. Az adomány típusa (pl. élelmiszer, ruha, tanszer, stb) és az adományozó személy helyzete alapján megmutatja a legközelebbi átvevőpontokat, és kérésre az oda vezető utat is megtervezi. Az adománygyűjtésből a workshop résztvevői is kivehették a részüket: a szervezők felhívására a vendégek is ajándékkal érkeztek a helyszínre. Szinte mindenki hozott magával valami apróságot, van, aki többet is, így 250 játék, plüss figura és ruhanemű került a nagy ajándékdobozba. Az összegyűlt ajándékokat a Segítő Kéz Szolgálat közreműködésével a mobilszolgáltató hazai központjának is otthont adó Törökbálint rászoruló gyerekeinek juttatják el.

A Telenor a születésnapi workshop után igazi meglepetéssel kedveskedett a közönségnek. Ráadásként az RTL Klub zenei tehetségkutatójának énekesei meséltek arról, hogy a fellépések mellett hogyan készülődnek az ünnepekre. Az estét a Vastag testvérek minikoncertje zárta.

 


(Sajtóközlemény)
A sajtóközleményeket az android@rook.hu e-mail címre várjuk.

Szólj hozzá