Home Hírek Friss hírek

Nézzük, mi érdekes történt az Android világában az utóbbi pár napban.

  • Egy újabb mérföldkövet tudhat magáénak az Android. Az amerikai piacon az Apple iOS platformja után a BlackBerryt is sikerült megelőznie. Nagy lépés ez a Google platformjának, amely még mindig tartja a növekedését.
  • Immár Androidon is elérhető a Google kereséseknél a találatok előnézete, az Instant Preview. Androidon 2.2 – vagyis Froyo – felett, míg az iPhonosoknál iOS 4.0 -tól érhető el. A Preview akkor jön jól, amikor a találatoknál nem tudjuk azonnal eldönteni, hogy melyiket válasszuk, és ilyenkor a Google által tárolt cache-re nézhetünk rá, segítve a döntésünket. További részletek a Google blogon: http://googleblog.blogspot.com/2011/03/instant-previews-now-available-on.html
  • Távolról törölt több tucat veszélyes alkalmazást a Google az Android készülekről, és egyúttal saját piacteréről, a Marketről is. A „veszélyben” lévő felhasználók azok voltak, akik Android 2.2.2-nél régebbi operációs rendszer használnak telefonjukon, és a fertőzött programok egyikét letöltötték. A Google szerint a támadók csak a készülék alapvető adataihoz – mint például IMEI szám – tudtak hozzáférni, de „jobb félni, mint megijedni” alapon törölték az alkalmazásokat. Részletek: http://googlemobile.blogspot.com/2011/03/update-on-android-market-security.html További részletek az Android fertőzésről a Buhera Blog-on.
  • A Rovio twittje alapján hamarosan – pár órán belül – jön az Angry Birds legújabb epizódja, a már itt is említett Szent Patrik napi kiadás. Kedvcsinálónak addig itt a játék bemutató videója.
  • Frissült a másik népszerű, bár itthon kevésbé ismert helymegosztó alkalmazás, a Gowalla. A fejlesztők alaposan átszabták a programot, amely 1.6-os Androidtól már elérhető és használható.
  • Megjelent a népszerű android ROM, a CyanogenMod legújabb verziója, egésze pontosan a v7.0.0-RC2. A ROM Gingerbread-re épül (Android 2.3.2), és emellett természetesen tartalmazza a saját megoldásait, amiktől méltán népszerű lett az Android felhasználók körében. Kevesebb mint 24 óra alatt több mint 150 ezren töltötték le a legújabb verziót, ami már közel van a véglegeshez. Részletek és letöltések: http://www.cyanogenmod.com/

Szólj hozzá