Home Hírek Samsung Galaxy 551 – Hamarosan a RBM-nál is

Ma jelentette be a Red Bull Mobile – a Telenor – „leányvállalata”, hogy hamarosan náluk is kapható lesz a Samsung Galaxy 551. A Galaxy 551 egy hiánypótló mobil. Az Android alapvetően az érintőképernyős mobilok operációs rendszere. Éppen ezért kevés olyan mobil kapható manapság, amely kicsúsztatható, elforgatható, vagy bármilyen más módon elővarázsolható QWERTY billentyűzettel rendelkezne.

A X10 vagy a Desire-Z magasabb árkategóriákat képviselnek, amelyet a Samsung Galaxy 551 képvisel. A középkategóriában jelenleg nem sok kihívója akad, így akit nem zavar, hogy nem a legújabb processzorral és a legjobb kijelzővel rendelkező mobilt viheti haza, viszont szeretne billentyűzetet a mobiljára, annak jó választás lehet.

Kijelzője 3,2 hüvelykes 240 x 400 pixeles felbontásra képes, kapacitív. Nem egy csúcsmodell tehát, de hozza az elvárható szintet. A fényképek készítéséről a manapság már kevésnek tekinthető 3.2 megapixeles kamera gondoskodik. A sebességről egy 667 MHz-es  Samsung S3C6410 processzor gondoskodik, mely ARMv6 architektúrájú, tehát ez sem friss fejlesztés, már a Spica-ban ez teljesített szolgálatot. A RAM és ROM méretét azonban kellemesen felhúzták a mérnökök, a gyártó adatok szerint mindkét típusú memóriából 512 megabyte található a készülékben. A többi hardver elem már tényleg a szokásos, micro usb ajzat, bluetooth, gps és természetesen wifi, illetve 3g modul.

Amiben több egy átlagos középkategóriás mobiltól, az a kicsúsztatható billentyűzet. A klaviatúra kialakítása optimális és a legtöbben elégedettek voltak vele. Minőségi problémák nincsenek, a fehér háttérvilágításnak köszönhetően sötétben is könnyen tudunk rajta gépelni (ilyenkor persze halmozottan figyelni kell az akkumulátor állapotára).

A készüléken Android 2.2 található, nem valószínű, hogy valaha kap – hivatalosan – ennél újabb OS-t, de ez pont elég arra amire kell. Természetesen nem a szűz Android felület fogadja a felhasználót, hanem a Samsung Touchwiz skinje, ami könnyen megszokható, elég jól eltalált GUI.  Árazása nem túl vészes, az elmúlt egy hónapban majdnem 20 ezer forinttal lett olcsóbb a piros szolgáltatónál. A Red Bull Mobile hivatalosan még nem közölt árakat az oldalán.

Szólj hozzá