Home Programok Frissült a Foursquare

Pár nappal az iPhone-os verzió után az androidos Foursquare is megkapta a legújabb frissítést. Az új kiadásban jelentős újdonságok szerepelnek, amelyek alaposan felborzolhatják a „piacot”.

A piac, amiről szó van, a helymeghatározós, illetve helymegosztós közösségi alkalmazások. Itt a Foursquare-nek egyelőre vezető piaca van, a Google Latitude-ot alig használják, illetve nincs a figyelem középpontjában (pedig ugye az androidos telefonokra alapértelmezetten telepítve van), a Facebook pedig csak most lép be erre a piacra a Places nevű szolgáltatásával. A Foursquare nem ült a babérjain, és két olyan feature-t tett az új verzióba, amely ismét előrébb repítheti a cég szekerét. Az egyik ilyen, hogy immár az általunk követett személyek becsekkolásához hozzá tudunk szólni, így sokkal interaktívábbá válik a Foursquare tere. A másik remek újdonság, hogy helyszínekhez, ahol éppen járunk, már fényképet is tudunk mellékelni.

A Foursquare tehát a jelvénygyűjtögetés mellett már arra is törekszik, hogy a felhasználók egymással is interakcióba lépjenek, így nyilván sokkal több időt tudnak eltölteni a program használatával. Itthon még azért visszafogott az ilyen közösségi alkalmazások elterjedése. A népszerű helyek fel vannak véve a programba, de a felhasználók azért még egy szűk közösséget alkotnak. Bár az andriodos telefonok egyre nagyobb itthoni térnyerésével valószínűleg az ilyen programot használók tere is bővül.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá