Home Programok RádióTaxi – rendelj taxit androidos mobiloddal

Egyre több és több magyar fejlesztés érkezik az Android Marketbe, mindig öröm az ilyenről írni. A RádióTaxi nevű alkalmazás segítségével telefonálgatás nélkül, közvetlenül a programból tudunk maguknak taxit rendelni, akár GPS koordináták megadásával.

A program első indításakor megadhatjuk személyes információinkat, ami majd taxi rendelésnél jöhet jól (név, telefonszám). Ezt persze bármikor módosíthatjuk. A program használata innentől pofon egyszerű. Ha a GPS koordináták rendelkezésre állnak, akkor az aktuális pozícióra rendelhetünk taxit. Ha szeretnénk, vagy a GPS-ben nem bízunk közvetlenül mi is megadhatjuk a címet. Ezek után már csak a rendelés van hátra, ahol visszanézhetjük az adatokat, illetve eldönthetjük hogy most, vagy későbbi időpontra szeretnénk a taxit.

Letöltés:

A program felülete egyébként elég puritán, de a cél szentesíti az eszközt alapon használható. Sajnos itt is, ahogy más magyar appoknál azt kell észrevennünk, hogy a fejlesztők nem mindig ragaszkodnak az „Android” megoldásokhoz, és sokszor saját megoldást, saját stílusú menüket gyártanak.

Ettől függetlenül a program jó és használható. Aki taxit akar rendelni, majd mindenképpen próbálja ki.

Hasonló cikkek
2 hozzászólás to this post
  1. Dicséretes, és öröm ilyet olvasni, hogy magyarok is csinálnak app- okat!
    Ezzel a programmal annyi a bajom, hogy ez csak kizárólag egy Taxi céget, és CSAK Budapesten müxik, ha müxik. A vidékiek, más településen lakóknak (pl Kaposvár, Pécs) ez semmire sem jó, csak is kizárólag Budapestieknek. Ez szomorú! Pedig jó lenne, ha lehetne kiválasztani települést, és azon belül melyik Taxit szeretnénk kérni!
    Remélem minél előbb valaki csinálni fog egy ilyen app- ot, bár én nem igen veszem igénybe a taxit, de azért nagy ritkán jól jönne 😉 !

  2. hát igen, az lesz a szép, ha majd jönnek sorban az olyan appok, amikkel pl. tüzifát lehet rendelni debrecenben, de csak azt, csak ott és csak egy cégtől 🙂
    és minden áruféleségre/szolgáltatásra, minden cégre külön alkalmazás 🙂

Szólj hozzá