Home Hírek Jól fogy a Samsung Galaxy S

A koreai cég terméke jól fogy, jó esetben akár 10 millió darabot is el tudnak adni belőle. Másfél hónap alatt fogyott a telefonból 1 millió darab.

Ázsiában három hónap alatt 300 ezret adtak el belőle, és ez ott rekordnak számít – azért ne hasonlítsuk össze az iPhone 4 indulásával, ott jóval nagyobb volt a hype. Amerikában is jól fogyott, főleg úgy, hogy eddig csak 2 szolgáltatónál (AT&T és T-Mobile) kapható, ráadásul az AT&T nem is adott nagy hátszelet a Samsung telefonjának. Holnaptól viszont két további szolgáltatónál fog megjelenni a Samsung Androidos zászlóshajója: egészen pontosan a Sprint és a Verizon Wireless kínálatában lesz kapható.

Amerikában egyébként más-más néven forgalmazzák a Galaxy S-t, a belsejük azonban megegyezik: 4 hüvelykes super AMOLED kijelzője a kategória legjobbja, még erős napfényben is látszódik. Processzora a Hummingbird kódnevű 1GHz-es ARM Cortex,  kamerája pedig 5 megapixeles és 720p felbontásban is tud mozgóképet rögzíteni. Androidos társai közül a DLNA (Digital Living Network Alliance) adatátvitel és médiamegosztás támogatása miatt emelkedik ki.

A Galaxy S-en jelenleg 2.1-es Android fut, de szeptemberben valószínűleg megkapja a frissebb és gyorsabb 2.2-es Froyo-t. (Reméljük a kistestvére, a Galaxy Spica is részesülhet az új OS-ből.)

Szólj hozzá