Home Programok WordPress for Android 1.3.5

A WordPress az egyik – ha nem „A” – legnépszerűbb blogmotor. Szerencsére a fejlesztői gondoltak a mobilfelhasználókra is és szinte az összes mobilplatformra kiadták a programot, amellyel akkor is kézbe tudjuk tartani blogunkat, ha éppen távol vagyunk a számítógéptől. A WordPress for Android nem a csak WordPress oldalán található blogokat képes kezelni, hanem a saját telepítéseket is, ha azok legalább 2.7-es WP-k. Felülete átlátható, egyszerű, négy fő ablakra van osztva: Kommentek, Postok, Oldalak és a Statisztika. Több fiókot is támogat, így ha több blogunk van azt is tudja kezelni a program. Az értesítések egyébként szűrhetőek blogokra, így ha van egy nagyon pörgös blogunk ott érdemes kikapcsolni az értesítések fogadását. A frissítések gyakoriságát és a jelzés milyenségét is testre tudjuk szabni (hang, rezgés).

A napokban kétszer is frissült a Android telefonokra készített verziója. Immár a legújabb hozzászólásokról sem maradunk le, ha éppen nem vagyunk otthon. A WordPress programja az értesítési területen jelzi az új kommentet. Az értesítésre „bökve” pedig egyből a kommentekhez jutunk.

További, fontosabb hibajavítások:

  • jobb, gyorsabb és főképpen stabilabb előnézet a postokhoz
  • nagyméretű képek (>8Mb) jobb kezelése
  • wifi és 3G kapcsolatok közötti váltásnál már nem omlik össze a program (elvileg)
  • multi-language javítások: a speciális karakterektől már nem zavarodik össze a felület (saját tesztjeink alapján bizony a previewnél a magyar ékezetek még gondot okoznak)

A legfrissebb – kisebb és nagyobb – hírekről egyébként a program új twitter profilján is értesülhetünk már: http://twitter.com/WPAndroid

Figyelem! Ha a blog hozzáadásakor XML-RPC hibát kapunk ellenőrizzük az oldal beállításait. Ehhez menjünk a Beállítások -> Írás részhez. Itt a Közzétetel eltávolítása fejezetnél a fontos, hogy az XML-RPC be legyen pipálva.

Letöltés:

Hasonló cikkek
4 hozzászólás to this post
  1. 1.3.5 a verzió, az a user amivel bejelentkezek, a webes felületen látja a kommenteket, stb, így joga is lenne

  2. Arra gondoltam, hogy a blog milyen verziójú wordpress-en működik. pl: 2.x vagy 3.x?

    Mert nekem 2.8 és 3.0.1-es blogokkal is próbáltam és látom a kommenteket.

Szólj hozzá