Home Hírek Android 3.0 Gingerbread

Eldar Murtazin a Mobile-Review munkatársa szerint a Google még idén kiadhatja az Android 3.0-s (kódneve: Gingerbread ) verzióját. A folyamatos fejlesztésekkel együtt óhatatlanul feljebb kúszik az operációs rendszer erőforrásigénye – ez természetes.

Szerencsére az Android 3.0 azért nincsen nagyon felülkalibrálva, az eddigi információk szerint minimum 1 Ghz-es processzorra és 512 MB RAM-ra lesz szükségünk. Sok gyártó készüléke már most teljesíti ezt az igényt, és a harmadik negyedévben valószínűleg több olyan mobiltelefon is kijön amelyek bőven túl is lépik ezeket a számokat.

A minimum gépigény egyértelművé teszi, hogy az Android 3.0-on már elérhető lesz 720p videók lejátszása, és a képernyő-felbontások is feljebb tolódhatnak. (Ez főleg az esetleg megjelenő, 3.0-át támogató table készüléknek lesz fontos, a mobilok lassan elérik a maximálisan kihasználható felbontást, lásd HTC Evo 4G, vagy iPhone 4.) A mérnökök átdolgozzák a kezelőfelületet is, sokkal simább, és sokkal animáltabb működésre számíthatunk. (Kérdés azonban, hogy mi lesz így a különböző gyártók saját felületével, lásd HTC Sense, Motoblur, stb.) A Gingerbread érkezésével ketté válhat az Android ága, 3.0 a csúcsmobilokra, a 2.1 – 2.2 pedig az alsó-középkategóriásokra lesz használható.

1 hozzászólás to this post
  1. Gyerekek azért ez ijesztő…2011 végére már az én újonnan vásárolt LG GT540-em is „elavult” lesz :S Persze én is azt mondom, hogy HAJRÁ ANDROID, de azért ne siessünk ennyire 🙂

Szólj hozzá