Home Hírek Piacon a Dell Streak

Nyugat-Európában kapható a Dell Streak, olvasható a HWSW.hu oldalán. A készülék kicsit olyan helyét nem találó „eszköz”, mivel telefonnak túl nagy, „táblának” viszont túl kicsi. Nagy-Britanniában az O2 mobilszolgáltatónál kapható, aki saját az eszközhöz illeszkedő tarifával árulja.

A Dell Streak (gyerekkori nevén Mini 5) a Dell új, idén tavasszal színre lépett okostelefon hadjáratának egyik képviselője. A DELL meghatározó számítgépgyártóként úgy látszik komoly szeletet szeretne kihasítani az okostelefonok piacán is. Ezért külön létrehoztak a cégben egy mobilkommunikációval foglalkozó részleget. A cég Andriod és Windows Mobil alapú eszközökkel szeretne a piacra betörni.

A Streak multitouch vezérlésű érintőkijelzőt kapott, processzora a lasssan szokásosnak mondható 1 GHz-es Snapdragon. A Streak rendelkezik az összes tipikus kapcsolati lehetőséggel, mint pl Bluetooth, WLAN, GPS helymeghatározó. A készülék videótelefonálásra is alkalmas, mivel az előlap (1,3 megapixel) és a hátlap (5 megapixel) is kapott egy-egy kamerát

A Streak gyárilag Android 2.1-es operációs rendszerrel érkezik, de a gyártó ígérete szerint frissíthető lesz a 2.2-es verzióra is.Az O2 több színben és több fajta memória kapacitással (16 és 32GB) forgalmazza majd a készüléket.

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá