Home Hírek A 20th Century Fox elérhetővé teszi filmjeit Android-ra

Egyre népszerűbb az Android, és ezt manapság már igazán nagy cégek is felismerik. Az egyik legnagyobb hollywoodi filmstúdió, a 20th Century Fox például úgy döntött a hírek szerint, hogy elérhetővé teszi filmjeit az Android eszközökre. 

Azok, akik megvásárolják a cég Blu-ray termékeit, ingyenesen letölthetik a Fox oldaláról a filmet Androidra (mobilra, illetve tabletre) optimalizált változatát. Az első ilyen film valószínűleg az X-Men: First Class lesz. A szolgáltatás Európában indul, első körben Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban lesz elérhető.

Vincent Marcais, a Twentieth Century Fox International Home Entertainment marketingért felelős alelnöke elmondta, hogy cége számára fontos az erős növekedést felmutató Android támogatása.

A hírre persze sokféle reakció érkezhet, az erősebb tech beállítottságú embereknek nyilván ez nem ad pluszt, hiszen a telefonra eddig is bárki képes volt átvinni a film tömörített változatát. Őket tehát ezt nem biztos, hogy meghatja. A laikusok számára viszont jó és szép gesztus, az Android telefontulajok lehet, hogy jobb kedvvel költenek Blu-ray-re, ha azt is látják, hogy kapnak mellé egy kis extra szolgáltatást. Ezeken túllépve én inkább azt látom egyébként, hogy a cég az Androidot választotta arra, hogy népszerűsítse a Blu-ray kiadványait és ez bizony nagy eredmény egy, a semmiből feltörő operációs-rendszernek.

(via hup.hu)

Szólj hozzá