Home Hardver Igazán ütős hardverrel mutatkozott be a OnePlus 3

A OnePlus cégről és telefonjairól már sokat írtunk a blogon, nekem is személyes kedvencem a cég. A stratégiájuk egyszerű: élvonalbeli hardver, megfizethető, sőt igazából nyomott áron. Hogy hogyan csinálják?

Az összetevők pontos listáját nem tudhatjuk, de az biztos, hogy a cég spórol a fizikai értékesítésekkel, hiszen online boltjuk van, portfóliójuk keskeny, nem teríti a piacot egyszerre több modellel. Az utóbbi időben pedig rámentek a kiegészítőkre is.

A legújabb csúcstelefonjuk a OnePlus 3, ami értelemszerűen a modell harmadik generációja. A kártyafüggetlen telefon ára 125 ezer forint, ám ezért olyan hardvert és megjelenést kapunk, ami ár-érték arányban verhetetlen a jelenlegi piacon.

A készülék központi egysége a Qualcomm Snapdragon 820, ami mellé nem kevesebb mint 6 GB RAM-ot tettek a mérnökök. A készülék beépített tárhelye 64 GB. Abban biztosak lehetünk, hogy a hely, és a memória nem fog elfogyni egy jó darabig. A képek készítéséről a 16 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott kamera, a biztonságról pedig az ujjlenyomat olvasó gondoskodik.

Az 5.5 colos, FULL HD – egyébként AMOLED technológiás – panel mögött 3000 mAh akkumulátort találunk, ami a gyorstöltést is támogatja, a hírek szerint 30 perc alatt kapacitásának több mint 50 százalékát tudja feltölteni. A vásárláshoz már meghívó sem kell, gyakorlatilag a bejelentés pillanatától fogva rendelhető a telefon, ami azt mutatja, hogy a OnePlus felkészült a rohamra.

 

Szólj hozzá